Mora-sykloni riepotteli pakolaisleiriä Bangladeshissa

Sykloni on tuhonnut kymmeniä tuhansia asumuksia Bangladeshin kaakkoisrannikolla.

Bangladesh
Nainen suojautuu myrskyltä katoksen alla keskellä hiekka-aluetta.
Voimakas sykloni iski Bangladeshin kaakkoisrannikolle 30.5. 2017.EPA/STR

Voimakas trooppinen sykloni Mora iski Bangladeshin rannikolle varhain tiistaina Suomen aikaa. Sykloni osui maan kaakkoisrannikolle, Chittagongin satamakaupunkiin sekä Cox`s Bazarin alueelle.

Sykloni koetteli rajuimmin kaakkoisrannikon kaupunkia Cox`s Bazaria, jonne suurin osa Myanmarin Rohingya-pakolaisista on paennut. Paikallisviranomaiset kertovat The New York Times (siirryt toiseen palveluun) –sanomalehdelle, että yli 17 000 pakolaisleirin rakennusta on tuhoutunut ja yli 35 000 vaurioitunut.

– Ei ole yhtäkään kotia, josta ei olisi katto lentänyt pois, sanoo yksi Kutupalongin pakolaisleirin asukkaista.

Ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa myrskyssä, mutta toistaiseksi uhrimäärää ei ole vahvistettu virallisista lähteistä.

Alueen YK-edustajan mukaan pakolaisleirin tuhoja kartoitetaan parhaillaan, mutta ongelmana ovat vähäiset resurssit laajojen tuhojen korjaamiseen. Paikallisella YK:n toimistolla on mahdollisuus korjata välittömästi vain muutama tuhat asumusta.

– Pyrimme selvittämään, kuinka korjaustarvikkeita voidaan jakaa aiheuttamatta jännitteitä asukkaiden keskuudessa, sanoo YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n maajohtaja John McKissick.

Sykloni Moran tieltä evakuoitiin Bangladeshin rannikolla satoja tuhansia ihmisiä.

Lähteet: AFP