Järjestö: Venezuelassa tuhansia pidätyksiä

Venezuelalainen ihmisoikeusjärjestö on julkaissut tilastoja huhtikuun alussa alkaneen mellakka-aallon uhriluvuista ja pidätettyjen määrästä.

Venezuela
Mielenosoittajia kadulla. Yksi istuu maassa happinaamari päässään ja toinen pitelee häntä kiinni hartioista.
Hallitusta vastustavat mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa eri puolilla Venezuelaa jo kahden kuukauden ajan.Cristian Hernandez / EPA

Lähes 3000 ihmistä on pidätetty Venezuelan mellakoissa viimeisen kahden kuukauden aikana, kertoo Foro Penal (siirryt toiseen palveluun)- ihmisoikeusjärjestö.

Järjestön mukaan tuhansien pidätettyjen lisäksi lähes 200 ihmistä on päätynyt vankilaan sen jälkeen, kun heidät on ensin viety sotilasrikostuomioistuimen eteen. Foro Penal tarjoaa muun muassa ilmaista oikeusapua.

Venezuelan pari kuukautta kestäneissä levottomuuksissa on kuollut järjestön tietojen mukaan tähän mennessä 69 ihmistä.

Hallituksen ja presidentti Nicolas Maduron vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Venezuelassa jo yli kaksi kuukautta, ja niissä on loukkaantunut satoja ihmisiä.

Maan opposition mielestä sosialistihallinto on syypää Venezuelan pitkittyneeseen talouskriisiin ja maata koettelevaan ruoka- ja lääkepulaan, rajuun inflaatioon ja lisääntyneeseen rikollisuuteen ja ryöstelyyn. Oppositio on vaatinut uusia vaaleja, mutta presidentti Maduro ei ole suostunut niiden järjestämiseen.

Lähteet: AFP, STT