1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS)

KYSin seuraava jätti-investointi lähestyy: yhtä kallis kuin viime vuosien suurhankkeet yhteensä

Jos sosiaali- ja terveysministeriö myöntää luvan, Puijon sairaala-alueella alkaa syksyllä seitsemän vuotta kestävä peruskorjausurakka. Hintalappu on tällä hetkellä 164 miljoonaa euroa.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri valmistautuu vuosituhannen suurimpaan investointiinsa. Uusi sydän -nimisessä hankkeessa Kuopion yliopistollisen sairaalan vanha vuodeosastotorni peruskorjataan ja sen taakse rakennetaan kiinteästi vanhaan osaan liittyvä uusi osa.

Samalla kulkuyhteydet sairaalan muihin osiin paranevat. Remontissa vuodeosaston huoneista valtaosa muutetaan yhden hengen huoneiksi, mikä parantaa osastojen käyttöastetta.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 164 miljoonaa euroa, mikä on suurin piirtein saman verran kuin tällä vuosikymmenellä rakennetut Kaarisairaala, Sädesairaala ja uusi päivystyspoliklinikka yhteensä.

Sairaanhoitopiiri joutuu hakemaan hanketta varten luvan sosiaali- ja terveysministeriöltä. Jos lupa heltiää, seitsemän vuotta kestävä urakka alkaa ensi syksynä entisen teho-osaston purkutöillä.

Puijon sairaalan vanhassa osassa on ollut runsaasti vesivahinkoja ja sisäilmaongelmia. Remontilla pyritään välttymään vastaavanlaiselta pakkotilanteelta kuin esimerkiksi Helsingin Kätilöopistolla, joka jouduttiin sulkemaan vastaavien ongelmien takia.