Aseiden luovuttajat ruuhkauttivat Rovaniemen pääpoliisiaseman – keskitetään jatkossa tiistaille

Aseiden luovuttamiseen voi jatkossa varata ajan poliisin sähköisestä lupapalvelusta.

aseet
Poliisin lupapalveluiden jonolappulaite.
Aseiden luovutukset ja palautukset ovat ruuhkauttaneet Rovaniemen pääpoliisiaseman erityisesti keskiviikkoisin.Yle

Aseiden luovuttaminen ja palauttaminen keskitetään tiistaille Rovaniemen pääpoliisiasemalla. Luovuttamiseen ja palauttamiseen voi jatkossa varata ajan poliisin sähköisestä asiointipalvelusta.

Rovaniemen pääpoliisiaseman asetarkastaja Tarmo Pantsar kertoo, että aseita luovutetaan asemalle lähes päivittäin. Erityisesti perikuntien luovuttamien aseiden määrä on kasvussa. Ihmiset tuovat poliisiasemalle myös tarpeettomia ja huonokuntoisia aseita, jotka poliisi sitten hävittää.

Aseiden luovuttamiset ja palauttamiset ovat ruuhkauttaneet Rovaniemen pääpoliisiaseman etenkin keskiviikkoisin, jolloin asemalla on totutusti asetarkastuspäivä.

Asetarkastus on yleensä ohi muutamassa minuutissa. Kuolinpesien kanssa asioimiseen voi mennä jopa tunti.

– Valtaosa jonottajista on työssäkäyviä ihmisiä, jotka varaavat käyntiinsä ruokatunnin tai muuten lyhyen ajan. Nyt siellä saattaa joutua jonottamaan tunteroisenkin, Tarmo Pantsar kertoo.

Jonoja pyritään purkamaan ajanvarauksella.

6. kesäkuuta alkaen aseiden luovuttamiseen ja niiden palauttamiseen voi varata ajan tiistaipäiville. Aika varataan poliisin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Lapin poliisi suosittelee ajanvarauksen tekemistä muutenkin lupapalveluihinsa. Ilman ajanvarausta voi joutua jonottamaan erityisesti kesällä.

Asetarkastukseen voi yhä saapua ilman ajanvarausta keskiviikkoisin kello 11–16.