Koirien Kalevala ja Niskavuoren Heta täyttivät katsomot Kokkolassa

Kokkolan kaupunginteatterin kävijämäärä hipoo jo 20 000:ta.

Kokkolan kaupunginteatteri
Irina Parviainen ja Pekka Johansson Niskavuoren Heta -näytelmässä Kokkolan kaupunginteatterissa.
Irina Parviainen ja Pekka Johansson Niskavuoren Heta -näytelmässä Kokkolan kaupunginteatterissa.Päivi Karjalainen / Kokkolan kaupunginteatteri

Kokkolan kaupunginteatteri yltää tänä näytäntövuonna yli viime kauden katsojalukujen.

Syksyn ja kevään aikana kävijöitä oli yli 19 200, mikä on 1 200 katsojaa edelliskautta enemmän. Suosituimpia esityksiä olivat Niskavuoren Heta ja koko perheen musiikkiseikkailu Koirien Kalevala, jotka molemmat keräsivät 4 500 katsojaa.

Huippuvuonna 2011 kaupunginteatterissa vierailtiin jopa 26 100 kertaa.

Yleisöä saavuttivat hyvin myös musiikkikomedia Iltatähti 3 000 katsojallaan sekä muistisairaudesta kertova Pala palalta pois, jota esitettiin täysille katsomoille. Pala palalta saa lisäesityksiä myös tänä näytäntövuonna.

Kokkolan kaupunginteatteri esitti 215 näytöstä 10 omasta tuotannostaan ja ja 11 vierailuesityksestä. Katsojamäärissä suunta on ollut ylöspäin teatterinjohtaja Juha Vuorisen kaudella. Näytöskohtainen keskikatsojamäärä on noussut vuoden 2015 luvuista yli 20 prosenttia, 72 katsojasta 89 katsojaan. Vuorinen aloitti teatterin johdossa elokuussa 2015.

Teatterissa pyöritettiin läpi näytäntökauden myös teatteri- ja naperokerhoja. Kokonaisuudessaan yleisötyöhön, muun muassa avoimiin harjoituksiin ja työpajoihin osallistui yli 3 000 ihmistä.

Syyskauden Kokkolassa avaa Roope Lipastin romaaniin perustuva Linnan juhlat -näytelmä. Sen ohjaa teatterinjohtaja Vuorinen.

1.6.2017 Korjattu teatteriesitysten määräksi 215, aiemmin tekstissä luki 250