Hyppää sisältöön

Katso suorana: Kuninkaalliset ovat täällä! Suomen presidenttipari ottaa vastaan pohjoismaiden päämiehet

Pääset seuraamaan suoraa lähetystä Pohjoismaiden päämiesten vierailusta klikkaamalla kuvaa.

Kuva: Timo Korhonen / AOP

Suomen satavuotisjuhla tuo torstaina 1. kesäkuuta Helsinkiin kunnianarvoisia vieraita. Kaikki Pohjoismaiden valtiopäämiehet saapuvat tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraiksi.

Presidenttipari ottaa vastaan Tanskan kuningatar Margareeta II:n, Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian, Norjan kuningas Harald V:n ja kuningatar Sonjan sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin ja tämän puolison Eliza Jean Reidin seremoniassa Presidentinlinnan etupihalla.

Ohjelmaan kuuluu luonnollisesti myös kaupunkilaisten tervehtiminen parvekkeelta vilkuttaen. Tässä tapauksessa jopa kahdesti: ensin presidentinlinnasta ja sitten vielä kaupungintalolta.

Tilaisuus nähdään suorana TV1:llä ja Yle Areenassa kello 10.25–12. Lähetyksen toimittavat Heta-Leena Sierilä ja Hanna Visala.

Toimittaja Hanna Visala on innoissaan päästessään raportoimaan historiallisesta tapaamisesta.

– Itse odotan protokollan mukaisia juhlallisuuksia, parvekevilkutuksia ja tietysti on upeaa nähdä monta kuninkaallista yhdellä kertaa, Visala kertoo.

Noin puolitoista tuntia kestävässä ohjelmassa haastatellaan myös professori Laura Kolbea ja Suomen kokkimaajoukkueen eli "kokkileijonien" edustajia, jotka ovat loihtineet kunniavieraille juhlalounaan kaupungintalolle.

Lähetys huipentuu ennen puoltapäivää Koko Suomi tanssii (siirryt toiseen palveluun) -esitykseen, jossa sadat esittävät Kauppatorilla paritanssikoreografian (siirryt toiseen palveluun) ja katutanssin (siirryt toiseen palveluun) kunnianarvoisien vieraiden kunniaksi.

– Toivotaan, että sää suosii ja paljon ihmisiä on liikkeellä, Hanna Visala sanoo.

Lue lisää:

.
.