1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Theresa May

"Valehtelija, valehtelija" – Theresa Mayn vastainen protestilaulu matkalla listakärkeen Britanniassa

Captain Ska -yhtyeen kappale on sekä Amazonin että iTunesin latauslistojen kärjessä. Radioasemat eivät ole ottaneet sitä soittolistoilleen sen poliittisen luonteen takia.

Theresa May
Theresa May konservatiivipuolueen kampanjatilaisuudessa Wolverhamptonissa 30. toukokuuta 2017.
Theresa May konservatiivipuolueen kampanjatilaisuudessa Wolverhamptonissa 30. toukokuuta 2017.Facundo Arrizabalaga / EPA

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn vastainen protestilaulu Liar, liar (suom. Valehtelija, valehtelija) on noussut suureen suosioon vain muutama päivä sen julkaisun jälkeen.

The Guardian -sanomalehti (siirryt toiseen palveluun) arvioi sen nousevan brittilistojen kärkeen lähiaikoina, huolimatta siitä, ettei sitä ole sen poliittisen luonteensa takia juurikaan soitettu radiossa. Kappale on sekä Amazonin että iTunesin latauslistojen kärjessä.

Katso kappaleen musiikkivideo täältä: Liar, Liar -video YouTubessa. (siirryt toiseen palveluun)

Kappaleessa hyökätään kovasanaisesti Maytä kohtaan ja arvostellaan hänen politiikkaansa muun muassa koulutuksen, terveydenhuollon ja Brexitin suhteen. Kappale myös arvostelee konservatiivien johtaman brittihallituksen leikkauspolitiikkaa.

Captain Ska -yhtyeen tuottaja ja perustaja Jake Painter kertoi Guardianille haluavansa syöstä vallasta maata hallitsevan konservatiivipuolueen, jonka johtaja May on.

Britanniassa pidetään ennenaikaiset parlamenttivaalit kesäkuun 8. päivä. Tuoreimpien mielipidemittausten mukaan konservaativipuolueen ja oppositiossa olevan työväenpuolue Labourin välinen ero on kaventunut.

Lue seuraavaksi