TV:n myytinmurtaja Jamie Hyneman vahvisti vierailunsa Suomeen

Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtoriksi nimettävä Jamie Hyneman saapuu Lappeenrantaan kesäkuun puolessa välissä.

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT
 Jamie Hyneman
Jamie HynemanAOP

Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtorikseen kutsuma myytinmurtaja Jamie Hyneman on vahvistanut saapuvansa Lappeenrantaan ottamaan vastaan kunniatohtorin arvon.

Hyneman teki yhdessä juontajaparinsa Adam Savagen kanssa suosittua TV-sarjaa Myytinmurtajat, jossa he tieteen keinoin todistivat erilaisia myyttejä vääriksi tai totuudenmukaiseksi. Kaikkiaan sarjaa tehtiin 14 tuotantokautta.

Suomessa sarjaa esitti muun muassa MTV3. Ohjelmassa on selvitetty esimerkiksi, onko kännykässä puhuminen autoillessa vaarallista, voiko ikkunan läpi hypätä vahingoittumattomana ja voiko katolta putoava jääpuikko tappaa. Sarja päättyi Hynemanin juontamana viime vuonna. Uusia jaksoja on tulossa uusien myytinmurtajien voimin.

Lappeenrantaan kesäkuussa

Kunniatohtoriksi nimettävä Jamie Hyneman vierailee Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla 13.–17. kesäkuuta. Keskiviikkona 14. kesäkuuta hän tapaa yliopiston tutkijoita ja keksijöitä sekä tutustuu erilaisiin tutkimusprojekteihin. Lisäksi Hyneman tapaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston nykyisiä ja entisiä opiskelijoita sekä henkilökuntaa.

Torstaina 15. kesäkuuta Hyneman tapaa lukiolaisia, jotka ovat yliopistolla matematiikkakesäleirillä. 16. ja 17. kesäkuuta ovat vuorossa promootiojuhlallisuudet.

Promootiotilaisuudessa tekniikan kunniatohtorit saavat päähänsä hatun ja kauppatieteiden kunniatohtorit hatun lisäksi myös miekan.

14 kunniatohtoria

Jamie Hyneman saa yliopiston juhlallisessa tohtoripromootiossa Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtorin arvon yhdessä 13 muun vaikuttajan kanssa.

Jamie Hyneman kertoo yliopiston tiedotteessa, että hänen käsityksensä mukaan Lappeenrannan teknillinen yliopisto on aktiivinen ja nopeasti kehittyvä yliopisto, jonka osana on ylpeä olla.

– Toivon, että minulle kehittyy yliopiston kanssa läheinen yhteistyösuhde niiden ihmisten kautta, joita tapaan. Otan tällaiset asiat vakavasti ja haluan oppia lisää, kertoo Hyneman yliopistolle.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto nimeää Jamie Hynemanin kunniatohtorikseen, koska hän on yliopiston mielestä tieteen ja teknologian popularisoija sekä yrittäjämäisesti toimiva rohkea uudisraivaaja, joka on persoonallisella tyylillään edistänyt merkittävästi tekniikan koulutusalan kiinnostavuutta.