1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puolustusvoimain lippujuhlapäivä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä tuo joukot keskelle Helsinkiä – seuraa suorana Areenasta klo 11.50 alkaen

Yle lähettää paraatikatselmuksen ja ohimarssin suorana Yle Areenassa ja Radio Suomessa sekä koostelähetyksen TV1:ssä kello 17.08 alkaen.

Puolustusvoimien paraati Senaatintorilla.

Sunnuntaina vietetään puolustusvoimain lippujuhlan päivää. Valtakunnallinen paraati järjestetään Helsingin keskustassa. Paraatiin osallistuu noin 1 300 henkilöä, 50 ajoneuvoa ja parisenkymmentä ilma-alusta.

Paraatikatselmus alkaa Senaatintorilla puoliltapäivin, ja Ylen suora lähetys tapahtumasta alkaa Yle Areenassa kello 11.50 sekä Radio Suomessa kello 11.55. Paraatikatselmuksen vastaanottavat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Hävittäjät ja helikopterit jylisevät Helsingin yllä

Sunnuntaina järjestetään myös Ilmavoimien ja Maavoimien lentonäytös (siirryt toiseen palveluun) Kaivopuiston edustalla kello 10.50 alkaen. Merivoimilla on puolestaan alusesittely (siirryt toiseen palveluun) Eteläsatamassa kello 9–15. Yleisö on niin ikään tervetullut puolustusvoimien kalustoesittelyyn (siirryt toiseen palveluun) Kansalaistorille kello 10–18.

Iltapäivällä Mannerheimintiellä järjestetään paraatin ohimarssi, johon osallistuu jalan marssivien joukkojen ja moottoriajoneuvojen lisäksi liki 20 lentokonetta ja helikopteria. Ohimarssia voi seurata suorana lähetyksenä kello 13.25 alkaen Yle Areenassa ja Radio Suomessa.

Juhlallisuudet aiheuttavat Helsinkiin poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä. Yleisön toivotaan liikkuvan keskustassa jalan tai julkisella liikenteellä. Lippujuhlan päivän koko ohjelmaan voi tutustua puolustusvoimien sivulla (siirryt toiseen palveluun).

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä 4.6. on virallinen liputuspäivä. Lippujuhlan päivänä tulee tänään kuluneeksi tasan 150 vuotta Suomen marsalkka Mannerheimin syntymästä. Lippujuhlan päivän historiasta voit lukea lisää tästä artikkelista.