Helatorstain kuvauskoptereiden väärinkäyttöepäilyt raukesivat – lennokit palautettu omistajille

Toisen lennokin omistaja sai huomautuksen.

lentokieltoalue
Kuvauskopteri maassa
Matias Väänänen / Yle

Rikosepäilyt kuvauskoptereiden käytöstä helatorstaina lentokieltoalueella ja liian lähellä ihmisjoukkoja ovat rauenneet. Poliisi on lopettanut tutkinnan kahden kuvauskopterin käytöstä presidentti Koiviston hautajaisten aikaan, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Silén Helsingin poliisista.

Kyseiset lennokit otettiin poliisin haltuun, sillä niitä epäiltiin lennätetyn lentokieltoalueella.

Helsingissä on pysyviä lentokieltoalueita, joista yksi yltää Kauppatorilta Liisankadulle, Kruununhakaan saakka. Kruununhaan hallintokortteleiden lisäksi lentokieltoalueita on muun muassa Meilahdessa, Munkkiniemessä ja Kalastajatorpan läheisyydessä.

Lentokieltoalueet on lueteltu osoitteessa www.droneinfo.fi (siirryt toiseen palveluun). Miehittämättömien ilma-alusten lennättämiseen näillä alueilla on haettava lupa Trafilta.

Tutkinnassa kävi ilmi, että koptereita ei oltu lennätetty lentokieltoalueella eikä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin määräyksiä oltu rikottu. Toisesta lennokista ei kuitenkaan löytynyt käyttäjän nimeä ja omistaja sai huomautuksen asiasta.

Molemmat lennokit on nyt palautettu omistajille.

Pysyvien lentokieltoalueiden lisäksi Suomessa on myös väliaikaisia tapahtumakohtaisia lentokieltoalueita. Niistä pitää kirjaa Air Navigation Services Finland. (siirryt toiseen palveluun)

Trafi on saanut viime viikkoina runsaasti ilmoituksia kuvauskoptereista.