1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Menkijärvi, Alajärvi

Menkijärven lentokenttäalue vaihtoi omistajaa – ostajana yksityishenkilö

Alajärven Menkijärven lentokenttäalue on myyty. Valtion Senaatti-kiinteistöt myi alueen seinäjokelaiselle yksityishenkilölle runsaalla neljännesmiljoonalla.

Menkijärven lentokentän ostajaa kiinnosti ensisijassa alueen rantaviiva. Pelkän kentän myymisestä neuvoteltaneen vielä. Kuva: YLE/ Mari Latva-Karjanmaa

Alajärven Menkijärven lentokenttäalue on vaihtanut omistajaa. Alueen osti seinäjokelainen yksityishenkilö Timo Tuokko 260 000 eurolla.

Julkiseen tarjouskilpailuun tuli kaikkiaan 15 ostotarjousta.

Ostaja ei ole lentoharrastaja, vaan häntä kiinnosti lähinnä alueen rantaosuus. Alue on ostajalle tuttu pikkupojasta asti.

– Vanhuksilla on kesämökki järven rannalla ja olen koko ikäni siellä kulkenut. Olen etsinyt rantatonttia sieltä, mutta ei ole jäänyt käteen, Tuokko selvittää motiivejaan alueen ostamisessa.

Nyt tarjouskilpailussa onnisti, ja koko 71 hehtaarin kokoinen alue jäi käteen. Alajärven kaupungilla on kuitenkin alueeseen vielä kolmen kuukauden etuosto-oikeus.

Uusi ostaja on myös halukas keskustelemaan pelkän kentän myymisestä kaupungille. Yhteisessä neuvottelupöydässä on jo istuttukin.

Menkijärven lentokenttäalueeseen kuuluu rantaviivan lisäksi muun muassa kolme leiriasuntoa, leiriruokala, lennonjohtokeskus sekä kaksi kestopäällysteistä kiitorataa.

Lentokenttä on nyt vuokrattu Menkijärven lentokenttäosuuskunnalle.

– Itsellä ei ole lentokonetta enkä lennä, mutta en koe toimintaa millään tavalla haitaksi. Minulle on tärkeää, että kyläyhdistyksen toiminta pysyy vireänä, ostaja Timo Tuokko sanoo.