Lippujuhlan päivän paraati huipentuu ohimarssiin ja ylilentoihin – katso suorana Yle Areenasta kello 13.25 alkaen

Yle lähettää ohimarssin Helsingin Mannerheimintieltä suorana Yle Areenassa ja Radio Suomessa sekä myöhemmin koko paraatin koosteen TV1:ssä kello 17.08 alkaen.

puolustusvoimain lippujuhlapäivä
Puolustusvoimien paraati Senaatintorilla.

Sunnuntaina vietettävä puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati tuo runsaasti kiinnostavaa puolustuskalustoa helsinkiläisyleisön ihmeteltäväksi keskelle pääkaupungin ydintä.

Voit seurata Ylen suoraa lähetystä paraatin ohimarssista kello 13.25 alkaen Yle Areenassa ja Radio Suomessa.

Esittelyssä uusi panssarihaupitsi – ylilentoja unohtamatta

Mannerheimintien ohimarssiin osallistuu noin 1 300 henkilöä ja 50 ajoneuvoa sekä ylilentoihin yhteensä 19 helikopteria ja lentokonetta. Edustettuina ovat kaikki puolustushaarat sekä muiden muassa veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt.

Yleisön kannalta ohimarssin kenties odotetuimpia hetkiä ovat NH90-kuljetushelikopterien, Hornetien ja Hawkien ylilennot. Ohimarssissa esitellään myös muiden muassa uusi eteläkorealainen K9 Thunder -panssarihaupitsi ja Leopard 2A6-taistelupanssarivaunuja.

K9 Thunder -panssarihaupitsi
K9 Thunder -panssarihaupitsiJuha Vuohelainen / Yle

Marssireitti kulkee Mannerheimintietä Simonkadun ja Kaivokadun tasalta ohi marsalkka Mannerheimin patsaan kohti Musiikkitalon edustaa, jossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ottavat vastaan paraatijoukot.

Juhlallisuudet aiheuttavat Helsinkiin poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä.

Yle lähettää puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatista myös koostelähetyksen TV1:ssä kello 17.08 alkaen.