Presidentti Koiviston arkunkantajille ylennyksiä

Tasavallan presidentti on ylentänyt kenraalikuntaa Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä.

Kotimaa
Mauno Koiviston arkkua nostetaan autoon.
Tuomo Björksten / Yle

Kenraalimajurit Kim Jäämeri ja Eero Pyötsiä ylenevät kenraaliluutnanteiksi tasavallan presidentin Sauli Niinistön päätöksellä. Pyötisä saa ylennyksen tällä päivämäärällä ja Jäämeri elokuussa. Jäämeri ja Pyötsiä kantoivat presidentti Mauno Koiviston arkkua hänen siunaustilaisuudessaan Helsingin tuomiokirkossa viime viikolla helatorstaina.

Sunnuntaiseen Puolustusvoimain lippujuhlan päivään ja C.G.E. Mannerheimin syntymäpäivään 4. kesäkuuta kuuluu ansioituneiden sotilaiden ja reserviläisten ylentämisiä sekä kunniamerkkien myöntämisiä.

Eero Pyötsiä ja Kim Jäämeri
Eero Pyötsiä ja Kim JäämeriPuolustusvoimat

Kim Jäämeri on tunnettu Suomen ilmavoimien komentajana. Torstaina hän aloitti puolustusvoimien strategiapäällikön virassa.

Eero Pyötsiä on palvellut puolustusvoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2016. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Pääesikunnan suunnittelupäällikkönä ja Porin prikaatin komentajana.

Tänään lisäksi prikaatikenraali Sampo Eskelinen ylenee kenraalimajuriksi. Elokuussa kenraalikunnassa ylennyksen saavat myös everstit Pasi Jokinen ja Jari Mikkonen prikaatikenraaleiksi.

Jäämeren ja Pyötsiän saamat sotilasarvot ovat maa- ja ilmavoimien kaikkein ylimmät heti kenraalin jälkeen. Suomen puolustusvoimissa on kerrallaan vakituisessa palveluksessa yksi kenraali, joka on nyt puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Juttua täydennetty 4.6.2017 kello 10.30 ylennyspäivämäärien osalta.