Hyppää sisältöön

Sadattuhannet saksalaiset katsoivat Norppaliveä – kaikkiaan katsojia kolme miljoonaa

Norppalive päättyi. Pullervosta tuli maailmanluokan tähti.

saimaannorppa
Pullervoksi ristitty saimaannorppa viihtyi välillä todella hyvin kuvauskivellä.

Tänäkin vuonna suursuosioon noussut WWF:n Norppalive on päättynyt.

Livelähetystä katseltiin hieman yli kolmen viikon aikana kolme miljoonaa kertaa. Pelkästään saksalaiset katselivat lähetystä satojatuhansia kertoja.

Lähetyksistä maailmanmaineeseen pääsi Pullervo, josta kertoivat esimerkiksi yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet The New York Times, Washington Post ja Fox News.

Viime vuonna Norppaliveä katseltiin hieman yli kaksi miljoonaa kertaa. Tänä vuonna katseluita oli noin miljoona enemmän, vaikka lähetys jäi viikon viime kevättä lyhyemmäksi.

Livekamera asetettiin tänä vuonna samalle luodolle kuin vuosi siten, mutta kuvakulma oli toinen. Kameran paikkaa ei paljastettu.

– Norppaliven toinen tuotantokausi oli upea. Pullervo teki paluun livelähetykseen ja ihmisten sydämiin. Tavoitteenamme oli nostaa tietoisuutta erittäin uhanalaisesta saimaannorpasta ja uskomme onnistuneemme siinä, iloitsee WWF:n tiedottaja Joonas Fritze.

WWF toteutti Norppaliven yhteistyössä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Etelä-Savon ely-keskusta ja Metsähallituksen luontopalveluja.

WWF toteuttaa Norppaliven myös ensi vuonna.

– Siihen asti meidän on autettava yhdessä Pullervoa ja sen erittäin uhanalaisia lajitovereita. Ilmastonmuutoksen vastaisiin talkoisiin tarvitsemme kaikkien panosta. Saimaalla asuvat ja mökkeilevät puolestaan voivat tehdä arvokkaan teon ja jättää verkot ja muut norpille vaaralliset kalanpyydykset kuivumaan, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Vuoden 2016 kanta-arvion mukaan Saimaalla eleli noin 360 norppaa.

.
.