AKT syyttää HaminaKotkan sataman alihankkijoita työehtosopimusrikkomuksista

Alihankkijoita käyttävän yhtiön toimitusjohtaja Larisa Lisitsyn ei tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa.

satamat
Konttilukki Mussalon Satamassa 10.3. 2017
Mikko Savolainen / Yle

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT epäilee, että kaksi HaminaKotkan satamassa Mussalossa toimivaa yhtiötä ei noudata satama-alan työehtosopimusta.

AKT:n mukaan satamaoperaattori Fertilog Oy:n kaksi alihankkijayhtiötä, Orion Z Oy ja Gorizont Oy, rikkovat satama-alan työehtosopimusta.

AKT:n tietojen mukaan Gorizont ja Orion Z tekevät samoja ahtaustöitä samoissa tiloissa kuin aiemmin toimintansa lopettanut BalSteve. AKT:n mukaan myös tämä yhtiö toimi aikoinaan vastoin työehtosopimusta. BalSteven entinen toimitusjohtaja omistaa toisen alihankkijayhtiöistä.

Fertilog Group ilmoittaa nettisivuillaan olevansa suurin irtolastien satamavarastointia ja laivauksia hoitava logistiikkaoperaattori Suomessa. Yhtiön toimitusjohtaja Larisa Lisitsyn ei tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa.

Työntekijäliitto AKT on pyytänyt HaminaKotkan satamayhtiötä ryhtymään toimenpiteisiin epäasiallisen toiminnan kitkemiseksi. HaminaKotkan satamajohtaja Kimmo Naskin mukaan asia on työmarkkinaosapuolien välinen, eikä satamayhtiö ota kantaa työmarkkina-asioihin.

HaminaKotkan satama on yksi Suomen tärkeimmistä vientisatamista.