1. yle.fi
  2. Uutiset

Kelan Kanta-palvelut vaikeuksissa – syynä jälleen palvelunestohyökkäys

Edellinen palvelunestohyökkäyksen aiheuttama häiriö tapahtui eilen illalla. Kelan mukaan palvelunestohyökkäykset eivät pääsääntöisesti vaikuta apteekkien toimintaan.

Palvelunestohyökkäys
Kuvassa tietokoneen näppäimistö, hiiri ja miehen käsi
Yle

Kelan Kanta-palveluissa on jälleen havaittu häiriö. Häiriö alkoi aamupäivällä noin kello 11.

Kela tiedottaa asiasta palvelun internet-sivuilla. Häiriötä tutkitaan ja Kela lupaa uutta tietoa asiasta iltapäivällä kello 15 tai tilanteen muuttuessa.

Kelan mukaan palvelunestohyökkäys ei vaikuta apteekkien toimintaan lukuunottamatta joitakin pieniä yksittäisiä apteekkeja, joilla ei ole kiinteää tietoliikenneyhteyttä Kelaan.

Kanta-palvelun kehittämispäällikkö Eeva Huotarinen sanoo, että kenenkään tietoturva ei ole hyökkäyksen vuoksi uhattuna.

Kuvakaappaus kanta.fi-sivuston häiriötiedotteesta.
kanta.fi / Yle Uutisgrafiikka

Häiriö estää tai hankaloittaa Kanta.fi, Omakanta ja Kelain-palvelujen käyttöä. Lisäksi häiriö voi vaikuttaa julkisella internet-yhteydellä liittyneisiin sähköisen reseptin ja potilastiedon arkiston asiakkaisiin.

Edellinen palvelunestohyökkäyksestä aiheutunut häiriö oli Kanta-palvelussa eilen.

Huotarisen mukaan siitä ei aiheutunut juurikaan haittaa, koska pienet apteekit olivat jo ehtineet sulkeutua ennen häiriöiden alkamista. Häiriöt kestivät eilen noin kaksi ja puoli tuntia.

Ohjeita häiriön aikana asiointiin esimerkiksi apteekissa löytyy osoitteesta http://www.kanta.fi/fi/hairiotilanteet (siirryt toiseen palveluun).

Juttua täydennetty klo 14.55.

Lue seuraavaksi