Pakettiauto ajoi väkijoukkoon Lontoossa

Lontoon poliisi vahvistaa Twitter-tilillään, että poliisilla on ollut yön aikana kolme hälytystehtävää London Bridge-sillalla, Borough Marketilla ja Vauxhallissa.

Lontoo
Uutisvideot: Terrori-isku London Bridge -sillalla Lontoossa
Uutisvideot: Terrori-isku London Bridge -sillalla Lontoossa

Lontoossa Thames-joen ylittävä London Bridge -silta suljettiin myöhään lauantaina sen jälkeen, kun auto ajoi jalankulkijoiden päälle sillalla.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan paikalle tuli aseistautuneita poliiseja. Silminnäkijöiden mukaan valkoinen pakettiauto töytäisi viittä tai kuutta ihmistä. Tapahtuneen aikana sillalla ollut BBC:n reportteri kertoo, että pakettiauton nopeus oli noin 80 kilometriä tunnissa ja autoa ajoi mies. Auto oli tulossa Lontoon keskustan suunnasta ja se suuntasi kohti Thames-joen eteläpuolta.

Reportteri kertoo myöhemmin nähneensä, kuinka poliisi laittoi käsirautoihin mieshenkilön.

Lontoon poliisi kertoo, että sillalla on tapahtunut välikohtaus ja tiedottaa asiasta myöhemmin. Yle seuraa tilannetta hetki hetkeltä.

Poliisilla kolme hälytystä

Lontoon poliisi vahvistaa Twitter-tilillään, että poliisilla on ollut yön aikana kolme hälytystehtävää.

Poliisin mukaan London Bridge-sillalla tapahtui yliajo kello 22 jälkeen paikallista aikaa. Tämän jälkeen poliisi sai ilmoituksen puukotuksista Borough Marketilla, jossa aseistetut poliisit ampuivat laukauksia. Lisäksi poliisi kertoo Vauxhallin alueella olevan välikohtaus.

Lontoon poliisi kehotti London Bridgen, Borough Marketin ja Vauxhallin alueilla olevia ihmisiä pakenemaan alueilta ja etsimään turvallisen paikan. Myöhemmin poliisi kertoi tutkivansa London Bridgen ja Borough Marketin tapahtumia terrori-iskuina ja että Vauxhallin tapahtumat eivät liity niihin.

BBC:n mukaan poliisi etsii kolmea miestä, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Lähteet: Reuters