Maailman reaktiot: "Raukkamainen hyökkäys" – "Ranska on Britannian puolella"

Ulkomaat
Police officers redirect members of the public after reports of a incident involving a van hitting pedestrians on London Bridge and stabbings and shootings in Borough Market, Central London, Britain, 04 June 2017.
Poliisit saattoivat yleisöä Lontoossa epäiltyjen terroritekojen jälkeen.Will Oliver / EPA

Lontoon iskut on tuomittu laajasti Britanniassa ja maailmalla. Britannian pääministeri Theresa May sanoi iskuja käsiteltävän mahdollisena terrorismina. Lontoon pormestari Sadiq Khan sanoi tekoja "tarkoituksellisiksi ja raukkamaisiksi." Khan sanoo myös osallistuvansa sunnuntaina Mayn koollekutsumaan turvallisuuskokoukseen.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoo, että Ranska on Britannian tukena nyt enemmän kuin koskaan. Twitterissä Lontoon tapahtumiin kantaa ottanut Macron sanoo myös, että hänen ajatuksensa ovat uhrien ja heidän läheistensä luona.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Twitterissä lupaillut kaiken mahdollisen avun Lontoolle ja Britannialle. Trump sanoo Yhdysvaltojen olevan valmis auttamaan Lontoota ja Britanniaa kaikin tavoin. Samaan aikaan tulleessa toisessa tviitissä Trump vaati Yhdysvalloissa jäädytettyä matkustuskieltoa takaisin voimaan turvallisuuden takia.

*Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker *sanoo seuraavansa viimeisimpiä Lontoon tapahtumia kauhulla.

– Ajatukset ja rukoukset ovat uhrien ja heidän perheidensä kanssa.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau:

*– *Kamalia uutisia Lontoosta tänään. Seuraamme tilannetta.

Australian pääministeri Malcolm Turnbull:
– Rukoukset ja solidaarisuus ovat tänään – ja aina – Britannian kansan kanssa järkyttävien terrori-iskujen edessä.

Yhdysvaltalainen poptähti Ariana Grande tviittasi lyhyesti "rukoilevansa Lontoon puolesta." Hänen on määrä kavuta tänään Manchesterissä uudelleen esiintymislavalle kaupungissa kaksi viikkoa sitten tapahtuneen pommi-iskun uhrien muistoksi järjestettävässä konsertissa. Iskussa kuoli 22 ihmistä ja toistasataa haavoittui.