Lontoon turvatoimia lisätään – poliisi ampui ulkopuolista jahdatessaan terroristeja

Haavoittuneen vammat eivät polisiin mukaan ole vakavia.

Ulkomaat
Aseistettuja poliiseja London Bridgen lähellä Lontoossa sunnuntaina.
Aseistettuja poliiseja London Bridgen lähellä Lontoossa 4. toukokuuta.Chris J. Ratcliffe / AFP

Lontoon asukkaiden on kaupungin poliisin mukaan syytä varautua lähipäivinä ylimääräisiin turvatoimiin lauantai-illan terrori-iskujen jatkuessa.

Poliisi on pidättänyt 12 ihmistä, joita epäillään yhteydestä iskuun. Apulaispoliisipäällikö Mark Rowley kertoi, että tutkinnassa haetaan selvyyttä siihen, oliko hyökkäyksellä sen tekijöiden lisäksi muitakin suunnittelijoita.

Siitä poliisi sanoo olevansa varma, että hyökkääjiä oli kolme. Heidän henkilöllisyyttään ei ole kerrottu.

Hyökkääjät ajoivat pakettiautolla jalankulkijoiden päälle London Bridge -silallla ja puukottivat ihmisiä Borough Marketin alueella. Poliisi ampui hyökkääjät kuoliaaksi.

Hyökkääjät surmasivat seitsemän ja haavoittivat 48 ihmistä. Haavoittuneista parikymmentä on kriittisessä tilassa.

Taltuttaessaan hyökkääjiä Borough Marketissa poliisit osuivat myös ulkopuoliseen henkilöön. Rowleyn mukaan tämän ulkopuolisen siviilin vammat eivät vaikuta vakavilta. Tapauksesta on käynnistetty riippumaton tutkinta.

Ranskan ulkoministerin Jean-Yves Drian kertoi illalla, että kuolounuhrien joukossa oli yksi Ranskan kansalainen. Seitsemän ranskalaista haavoittui, heistä neljä vakavasti. Lisäksi yksi Lontoossa tapahtumapaikoilla ollut ranskalainen on edelleen kateissa.

Lähteet: Reuters