Venezuelan mielenosoituksissa kuollut runsaassa kuukaudessa 65 ihmistä

Viimeisin kuolonuhri on 22-vuotias mies, joka syyttäjän mukaan kuoli presidentti Nicolas Maduron vastaisissa mielenosoituksissa saamiinsa palovammoihin.

Ulkomaat
mielenosoittaja Venezuelassa
Venezuelan levottomuuksissa on kuollut jo 65 ihmistä. Kuva yhteenotoista Caracasissa 26. toukokuuta.Mauricio Duenas Castaneda / EPA

Venezuelassa huhtikuun alussa alkaneet mielenosoitukset ovat nyt vaatineet 65 ihmisen hengen. Presidentti Nicolas Maduro sanoi viikoittaisessa puheessaan, että palovammoihinsa kuollut nuorukainen oli fasistien hyökkäyksen uhri. Presidentin mukaan kyse on viharikoksesta.

Presidentti syyttää tapahtuneista yhtä mielenosoituksen johtajista, parlamentin puhemiestä Julio Borgesia.

Mielenosoittajat puolestaan syyttävät Maduroa muun muassa maan taloudellisesta ahdingosta. Uusia vaaleja maahan vaatineen opposition mukaan presidentti myös yrittää muuttaa maan perustuslakia niin, ettei niitä voida enää järjestää.

Viime viikolla Maduro ilmoitti suostuvansa kansanäänestykseen perustuslain uudistamisesta. Presidentti aikoo perustaa lakiuudistusta varten erillisen toimielimen. Opposition mukaan siihen tulisi vain Maduron kannattajia.

Venezuela kärsii poliittisen kriisin ohella talouskriisistä, jonka seurauksena maassa on pulaa muun muassa ruuasta.

STT, AFP