Lapissa otetaan hyöty kylmästä kesän alusta – Inarin Saariselkä avaa loppuviikolla rinteensä

Lumiset kelit jatkuvat Ylä-Lapissa, vaikka talven laskettelukausi päättyi toukokuun alkupuolella.

hiihtokeskukset
Hiihtäjä lumisessa maastossa.
Arkistokuva.Kimmo Brandt / AOP

Saariselän hiihtokeskus Inarissa aikoo avata rinteensä uudelleen kolmeksi päiväksi tällä viikolla. Saariselällä riittää lunta ja tällekin viikolle on luvattu lumisadetta, mutta tempauksessa on silti pieni säävaraus.

– Lumen puolesta ei ole mitään ongelmaa, alkuviikoksi on luvattu jopa lisää lunta, joten pienellä säävarauksella haluamme tarjota tämän ainutlaatuisen mahdollisuuden asiakkaillemme, rinnekeskuksen toimitusjohtaja Jarmo Katajamaa kertoo tiedotteessa.

Lapissa on kesäkuun alussa poikkeuksellisen paljon lunta ajankohtaan nähden. Lumisinta on Enontekiöllä. Viime viikolla Enontekiön Kilpisjärvellä mitattiin 58 senttimetrin kinos, mikä on puoli metriä normaalia enemmän. Inarin Saariselällä tämä kesän alku on ollut Ilmatieteen laitoksen mittaushistorian toiseksi lumisin.

Saariselällä Iisakkipään rinteissä on lunta tällä hetkellä puolesta metristä metriin. Katajamaan mukaan monena keväänä Saariselällä on harmiteltu sitä, että hyvässä kunnossa olevat rinteet ovat menneet hukkaan, kun laskettelukausi on loppunut toukokuun alkupuolella.

Yöttömän yön laskettelua

Tänä vuonna Saariselällä rohkaistuttiin ja päätettin ensimmäistä kertaa kokeilla aukioloaikaa kesäkuussa. Rinteitä pidetään auki päivisin torstaista lauantaihin 8.-10. kesäkuuta. Lisäksi torstai- ja perjantai-iltoina rinteet avataan uudelleen yöttömän yön lasketteluun kello 22-00 väliseksi ajaksi.

Kesäkuu on tavallisesti hiljaista aikaa hiihtokeskuksissa ja paikalliset hotellit ovatkin lähteneet mukaan ideaan tarjoamalla edullisia pakettihintoja. Saariselällä harkitaan, että kesärinteistä voisi tulla uusi perinne.

– Tästä tulee paras kesälomakauden aloitus ikinä, Katajamaa hehkuttaa.

Talven hiihtokausi päättyi Saariselällä tänä vuonna toukokuun 14. päivä.