Ilomantsilaismies kuoli ilmakiväärin luotiin – kaksi vangittuna epäiltynä taposta

Ilmakiväärin luotiin kuollutta miestä oli pahoinpidelty. Asia etenee nyt syyttäjälle.

esitutkinta
poliisin miekka-logo
Jouni Immonen / Yle

Maaliskuun puolivälissä ilomantsilaisesta asunnosta elottomana löytynyt mies kuoli ilmakiväärin luotiin, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi sai 16.3. iltayöstä ilmoituksen häiriötehtävästä Ilomantsin keskustan yksityisasuntoon. Paikalla oli kolme miestä, joista yksi oli poliisin saapuessa eloton.

Välittömästi aloitettu elvytys ei tehonnut ja mies todettiin menehtyneeksi. Miehessä oli väkivallan merkkejä. Vuonna 1970 syntyneelle vainajalle suoritetussa ruumiinavauksessa selvisi, että miestä oli ammuttu ilmakiväärillä, ja luoti oli pysähtynyt vainajan sydämeen.

Poliisi takavarikoi tekoasunnosta tehokkaan ilmakiväärin, joka on laboratoriotutkimuksissa osoittautunut tekoaseeksi.

Poliisi otti rikoksesta epäiltynä kiinni asunnossa olleet kaksi ihmistä: 1966 syntynyt ilomantsilaisen miehen ja vuonna 1985 syntyneen joensuulaismiehen.

Poliisin tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan esitutkinnassa on käynyt ilmi, että kolmikko oli viettänyt aikaansa 16.3.2017 vuonna 1966 syntyneen miehen rivitaloasunnolla Ilomantsin keskustassa. Ajanviettoon sisältyi muun muassa alkoholin nauttiminen.

Kuulusteluissa epäillyt ovat molemmat myöntäneet ammuskelleensa asunnosta löydetyllä aseella päivän aikana ja myös kohdistaneensa väkivaltaa vuonna 1970 syntyneeseen mieheen, mutta molemmat kiistivät ampuneensa häntä ilmakiväärillä.

Varsinaista henkirikoksen selittävää motiivia ei esitutkinnassa käynyt ilmi. Ampumiselle ei ole ulkopuolisia silminnäkijöitä.

Molemmat ovat edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä taposta. Asia etenee syyteharkintaan.