Erkki Tuomioja: SDP:n vakavasti harkittava, voisiko puolue tukea Sauli Niinistöä

Niinistön ratkaisua asettua ehdolle valitsijayhdistyksen kautta voi pitää kädenojennuksena vasemmalle, kirjoittaa Tuomioja.

presidentinvaalit
Erkki Tuomioja ja Sauli Niinistö.
Erkki Tuomioja ja Sauli Niinistö.AOP

Erkki Tuomioja (sd.) ehdottaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun), että SDP voisi harkita Sauli Niinistön tukemista presidentinvaaleissa.

– Kun myös kansalaisten ylivertainen enemmistö on tästä samaa mieltä on sosialidemokraattienkin vakavasti harkittava voisiko Sauli Niinistö olla myös meidän tukemamme ehdokas presidentinvaalissa.

Sauli Niinistö ilmoitti viime viikolla asettuvansa ehdolle valitsijayhdistyksen ehdokkaana, mikä on Tuomiojan mukaan sellainen erottautuminen kokoomuksesta, jota voi pitää myös kädenojennuksena vasemmalle.

– Suuri osa SDP:n kannattajista tulee puolueen suosituksesta riippumatta joka tapauksessa antamaan hänelle tukensa jo ensimmäisellä kierroksella.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma kertoi maanantaina, että hän ei lähde SDP:n presidenttiehdokkaaksi. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kuitenkin sanoi, että puolue aikoo hyvin todennäköisesti asettaa oman ehdokkaan presidentinvaaleihin.

Tähän mennessä presidentinvaaleihin on ilmoittautunut ehdokkaaksi istuva presidentti Sauli Niinistö, vihreiden Pekka Haavisto, keskustan Matti Vanhanen ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen. Presidentinvaalit pidetään alkuvuonna 2018.