Lounastunti pohjoiskorealaisittain – Kysy kirjeenvaihtajaltamme Pohjois-Koreasta livelähetyksessä

Ylen kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen vastaa kysymyksiisi Pohjois-Koreasta huomenna keskiviikkona lounasaikaan. Voit myös lähettää meille kysymyksiä etukäteen.

Pohjois-Korea
Metron matkustajissa kiinnitti huomiota se, että joillakin oli kännykkä.
Metromatkustajia Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjonjangissa.Mika Mäkeläinen / Yle

Miten ulkomaisia toimittajia seurattiin Pohjois-Koreassa? Entä näkevätkö tavalliset pohjoiskorealaiset nälkää? Pelottiko koskaan reissatessasi diktatuurissa?

Kutsumme sinut viettämään kanssamme lounastuntia pohjoiskorealaisittain – voit nimittäin huomenna kysyä Aasian-kirjeenvaihtajaltamme Mika Mäkeläiseltä kaikkea Pohjois-Koreaan liittyvää.

  • Livechat on käynnissä keskiviikkona kello 11.30-12.30. Voit seurata chattia Ylen pääsivulta yle.fi tai Facebookissa Yle Uutisten tililtä.
  • Voit lähettää Mikalle kysymyksiä Facebookissa chatin kommenttikenttään. Otamme kysymyksiä vastaan myös etukäteen, ja voit lähettää niitä Ylen Maailma-toimituksen sähköpostiin maailma@yle.fi.
  • Livekeskustelussa on mukana myös Ylen uusi Aasian-kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen.

Mikan kaksi vuotta kestänyt kirjeenvaihtajuus Aasiassa on päättynyt, ja hän on juuri saapunut takaisin Suomeen. Mikan suosituimpia juttuja ovat olleet artikkelit suljetusta Pohjois-Koreasta, jonne hän pääsi matkustamaan kaksi kertaa.

Tämä hiustyyli tunnetaan Pohjois-Koreassa nimellä kunnialaukaus, ja sitä sanotaan maan suosituimmaksi.
Mika Mäkeläinen pjongjangilaisen parturin käsittelyssä.Mika Mäkeläinen / Yle

Tiukan valvonnan alla Mika näki myös vilahduksia pohjoiskorealaisesta arjesta, josta hän on kertonut lukuisissa jutuissaan. Tässä muutamia.

Yle Pohjois-Koreassa: Harvinaiset kuvat propagandan takaa

Luksusasunnosta paljastui tiukka valvontakoneisto

Pjongjangin parturissa ei suosita Kim Jong-unin leikkausta

Toimittajalta Pohjois-Korean reissusta: Viikko propagandan pyörityksessä

Yle Pohjois-Koreassa: Miten ihmiset selviytyvät alle euron kuukausipalkalla?

Julkaisemme keskiviikkoaamuna Mika Mäkeläisen viimeisen jutun Pjongjangista. Näyttävä juttu antaa myös sinulle mahdollisuuden tutustua ainutlaatuisella tavalla maailman suljetuimman pääkaupungin elämään.