1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tanssi

Video: Pientä flirttiä, mietitty katse ja isot liikkeet – näistä syntyi nuorten naisten hyvän fiiliksen hulahula-tanssi Robinin hittibiisiin

Katso videolta, kun lappeenrantalainen 2StepCrew-tanssiryhmä taituroi Saimaan hiekkarannalla Robinin Hulahula-kappaleesta näyttävän tanssin.

tanssi
TwoStep
Katso videolta 2StepCrew-tanssiryhmän näkemys Hula hulasta.

Robinin hittibiisi Hula hula villitsee juhannusaattona koko Suomen tanssimaan. Biisi on alkanut hullaannuttaa jo koko Suomea, sillä hiljattain julkaistu laulu nousi nopeasti Suomen kuunnelluimpien kappaleiden kärkipäähän.

Juhannusaattona kello 22 Hula hulaa tanssii toivottavasti koko Suomi. Vaikka tanssityyli on vapaa, niin monet tanssiryhmät eri puolilla Suomea ovat jo tehneet oman tanssiversionsa tästä korvaan tarttuvasta melodiasta.

Lappeenrantalainen 2StepCrew-tanssiryhmä hihkuu innosta Robinin Hula hulan äärellä.

– Ihan mahtava. Tämä on niin iloinen ja kesäinen, kertovat yhteen ääneen Terhi Tella, Jenni Riiheläinen, Sai Srithammavut, Anni Kosunen ja Katja Parviainen Lappeenrannan Myllysaaren hiekkarannalla.

Yksinkertainen, mutta näyttävä

2StepCrew-tanssiryhmän Hula hula on Sanna Salaman ohjaama. Hän on myös tehnyt siihen koreografian.

– Koreografia piti tehdä nopeasti, ja se myös piti pystyä opettelemaan nopeasti.

Siksi tanssista piti tehdä yksinkertainen, mutta näyttävä. Sen saavuttamiseksi Sanna Salamalla on reseptinsä.

– Tärkeä on katse, koska tanssijalla voi olla hankala päättää, mihin katsoa. Katse välittää fiiliksen, kertoo Salama.

Pelkkä katse ei tietenkään vielä riitä.

– Isot liikkeet, jotka eivät kuitenkaan liiku hirveästi ylä-alatasossa. Ja sitten pitää olla pientä flirttiä, sanoo Sanna Salama.

Robinin Hula hula on Salaman mielestä erityisen hyvä tanssittavaksi.

– Iloinen, riemukas ja hauska.

Hula hula kutsuu koko Suomen tanssimaan

Juhannusaattona 23. kesäkuuta koko Suomi tanssii Robinin Hula hula -tanssin tahdissa. Vaikka malleja tansseiksi on useita, niin tyyli on vapaa. Yle TV1:n Hulahula Suomi -ohjelma virittää meidät tanssitunnelmiin aina perjantaisin.

Hulahula Suomen nettisivuilla kanttaa käydä ilmoittamassa oma tanssitapahtuma ja katsoa sieltä myös tarkemmat ohjeet juhannusaatoksi.

Varsinainen superhetki on juhannusaattona kello 22, kun kaikki yhdymme Hula Hula -tanssin rytmeihin. Eri puolilla Suomea on yli 100 tapahtumaa, jotka ovat jo ilmoittautuneet mukaan Hulahula Suomeen.

Juhannuslähetykset huipentuvat tv:ssä ja radiossa klo 22 valtavaan yhteistanssiin. Silloin radiosta ja TV:stä raikuu Hula hula, ja Suomi juhlii saman kappaleen tahtiin.

2StepCrew-tanssiryhmän nuorille naisille tanssi on paljon enemmän kuin pelkkä harrastus. Se on ystäviä, hauskanpitoa, itsensä ilmaisemista ja hyvää musiikkia.

– Siinä voi samaan aikaan unohtaa itsensä ja olla joku muu. Siitä saa energiaa, vaikka kuinka väsyttäisi, kertovat Terhi, Jenni, Sai, Anni ja Katja.

_Katso 2StepCrew-tanssiryhmän esitys ylhäällä olevasta kuvasta tai Yle Areenasta. Videon on kuvannut Yle kuvaaja Tommi Parkkinen. _

Lue seuraavaksi