Hyppää sisältöön

Nopeaa valokuituverkkoa halutaan laajentaa Torniossa

Torstaina Kyläjoen koululla järjestetään tiedotustilaisuus valokuituverkon laajentamisesta.

Viime kesästä lähtien valokuituverkkoa on laajennettu Laivaniemeen, Laivajärveen, Kyläjoelle ja osaan Ala-Raumosta. Kuva: Mika Moksu / Yle

Nopeaa valokuitupohjaista tietoverkkoa halutaan laajentaa Torniossa uusiin kyliin. Ruohokarin, Kirkkokarin, Pihlajasaaren, Heikkurisaaren ja Ruottalan alueella on menossa kartoitus asukkaiden liittymishalukkuuden selvittämiseksi.

Kaakamon Tietoverkko-osuuskunta on valmis laajentamaan toimintaansa ja samalla turvaamaan Tornion kylien elinvoimaisuutta rakentamalla uutta valokuituverkkoa, mikäli alueen asukkaat vain niin haluavat.

Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus alueen asukkaille Kyläjoen koululla torstaina kello 18.

Viime kesästä lähtien verkkoa on laajennettu Kaakamosta Laivaniemeen, Laivajärveen, Kyläjoelle ja osaan Ala-Raumosta. Rakentaminen on nyt loppusuoralla ja alueelta on käytössä jo yli sata liittymää.

Kuitua pohjoiseen -tiedonvälityshanke käynnistyi maaliskuussa 2016. Hankkeen rahoittaja on Lapin ELY-keskus. Hankkeen tavoitteena on edistää valokuitupohjaisten kyläverkkojen rakentamista ja tiedottaa sen tuomista mahdollisuuksista lappilaisia kyliä, yhteisöjä, yrityksiä ja kyläläisiä.

.
.