Arvoista aurinkorasvaan, palkasta somesääntöihin – kerrotaanko teillä kesätyöntekijöille kaikki tämä?

Kokkolan kaupungin tapa perehdyttää kesätyöntekijät saa kiitosta SAK:n kesäduunari-infosta.

kesätyö
Puistotyöntekijä kitkee rikkaruohoja
Antti Kolppo / Yle

– Älkää ottako paineita. Kysykää ja ehkä jopa kyseenalaistakaa! Vastaus ei voi olla että "koska näin on tehty aina" – ei ainakaan ilman jatkoa. Mutta muistakaa, että täällä on paljon viisautta, johon voi lähtöjään luottaa, tiivistää henkilöstöjohtaja Eija Pienimäki Kokkolan kaupungin kesätyöntekijöille tarkoitetun tilaisuuden aluksi.

Tunnin paketissa tietoa jakavat lisäksi henkilöstösuunnittelija, työsuojelupäällikkö, työsuojeluvaltuutettu ja tiedottaja. Satakunta kesätyöntekijää kuulee faktat kaupungin arvoista salassapitovelvollisuuksiin. Muun muassa näistä asioista kesätyöntekijöille kerrottiin:

Verokortti on toimitettava, tai työnantaja joutuu pidättämään 60 prosenttia, vaikka työntekijä olisi 0-prosentilla. Kortti kulkee sisäisessä postissa, sillä itse henkilöstöyksikköön ovet ovat lukossa.

Palkkaan lisätään lomakorvaus ja lomaraha, koska kuukauden pestin aikana ei ehditä kertyviä lomapäiviä pitää.

Työaika on useimmilla yleistyöaika, joillakin toimistotyöaika.

Vähintään 30 minuutin ruokataukoon tulee oikeus alle 18-vuotiaalle, kun työpäivä kestää vähintään neljä ja puoli tuntia. Yleensä oikeus tulee kuuden tunnin työpäivän myötä. Vaikka söisit nopeammin, työpäivä ei lyhene. Ruokatunti on omaa aikaa, silloin saa halutessaan poistua paikalta.

Palkanmaksupäivät käytiin läpi, myös se, että palkka tulee edeltävänä arkipäivänä, jos varsinainen tilipäivä osuu viikonloppuun. Palkkalaskelman alle 18-vuotias saa postissa, muille se tulee verkkopankkiin. Paperisen saa toki pyytämällä muulloinkin.

Jos sairastuu, pitää ilmoittaa heti esimiehelle. Tekstiviesti ei riitä, vaan pitää soittaa. Todistus haetaan työterveydestä. Luvattomista poissaoloista ei saa palkkaa.

Työtodistus ei tule automaattisesti, mutta se kannattaa pyytää, sillä sillä voi olla merkitystä myöhemmin.

Työsuojelupäällikkö ja -valtuutettu korostivat työsuojelun merkitystä: se on jatkuvaa työtä, jossa tarkkaillaan ympäristöä, ennakoidaan riskit ja korjataan ongelmat. Huolellisuus ja varovaisuus ovat tärkeitä, työ on tunnettava ohjeita ja määräyksiä myöten ja perehdytys saatava. Sekä työntekijällä että -antajalla on velvollisuutensa.

Kokkolan kaupunki on työpaikkana savuton ja päihteetön eikä epäasiallista kohtelua sallita.

Työntekijä on vakuutettu kotiovelta kotiovelle.

Aurinko kannattaa muistaa, jos tekee ulkotöitä: pidä lakkia ja muista myös aurinkorasva.

Kaupungin sosiaalisen median säännöt ohjaavat myös kesätyöntekijöitä: netissä tai somessa ei olla työaikana, eikä työasioita kerrota tai kommentoida julkisuudessa.

Esimiehen numero pitää laittaa puhelimeen. Kysyä kannattaa ja pitää.

Kesätyöntekijä ajaa ruohoa hautausmaalla.
Marjukka Talvitie

SAK:n kesäduunari-infon neuvoja Sari-Anne Salminen pitää Kokkolan kaupungin kesätyöntekijöilleen tarjoamaa tietopakettia äkkiseltään kuultuna todella hyvänä.

– Tuollaisella moni työnantaja parantaisi perehdyttämistä sata prosenttia! Jos kaikki hoitaisivat homman noin jämptisti, meidän työmme helpottuisi suunnattomasti, Salminen sanoo ja toivoo, että varsinainen käytännön perehdytys on kaupungissa yhtä hyvällä tasolla.

Hän kiittelee sitä, että tietoa on laajasti arvoista työehtoihin, ja että myös nuorten työlainsäädäntö on otettu esille. Salminen olisi kuitenkin toivonut, että paikalla olisi ollut esiteltävänä myös luottamusmies.

Jos kaikki hoitaisivat homman noin jämptisti, meidän työmme helpottuisi suunnattomasti

SAK:n kesäduunari-infon neuvoja Sari-Anne Salminen

Kiitosta saa konkretia: verokorttikaan ei ole kaikille nuorille tuttu, puhumattakaan taukojen merkitys:

– Hyvä, että kerrottiin, ettei lyhyempi tauko lyhennä päivää. Nuoret eivät monesti ymmärrä taukojen merkitystä, vaan paahtavat töitä ja väsyttävät itsensä.

Sinänsä kunnista kesäduunari-infoon tulevat yhteydenotot eivät yleensä ole vakavia, vaan työehdot hoidetaan kunnolla. Perehdyttäminen on silti tärkeää kaikkien näkökulmasta, sillä työviihtyvyys lisää myös tuloksellisuutta, sanoo Salminen.

Kesäduunari-infoon on tullut jo 98 kysymystä ensimmäisen kuukauden aikana. Koko viime kesänä kysymyksiä tuli 371. Kysymysten paljous voi Salmisen mukaan johtua siitäkin, että työpaikkoja on ollut jaossa aiempaa enemmän.

Eniten kysytään palkoista ja erilaisista lisistä. Ongelmia taas aiheuttavat useimmin suulliset sopimukset, jotka ovat kyllä sitovia, mutta joilla ei ole todistusvoimaa.

Toni Jukkola
Toni JukkolaSari Vähäsarja / Yle

Omaa kesätyöpestiään aloitteleva lohtajalainen Toni Jukkola piti tietopakettia hyödyllisenä ja kattavana. Jukkola on ensimmäistä kesää töissä Kokkolan kaupungilla: vuoden päästä kokiksi valmistuva Jukkola työskentelee Lepolan palvelutalossa ruuanvalmistuksessa.

Nuori mies ei keksi, mitä lisää kattaukseen voisi paketoida. Jos jokin asia on epäselvä, Jukkola sanoo pystyvänsä kyllä kysymään:

– Tykkään itse kysyä hirveästi kaikkia kysymyksiä. Joillekin voi olla aluksi hankalaa avata suunsa, jos jokin mietityttää. Mutta pitää ehdottomasti uskaltaa puhua, jos ei tiedä, miten jokin asia pitää hoitaa.