Nokia-puhelimet palaavat Suomen markkinoille – HMD:n mallit Suomen kaupoissa maanantaina

HMD tavoittelee etenkin nuoria aikuisia.

älypuhelimet
HDM:n puhelin.
HMD Global esitteli lehdistötilaisuudessa Helsingissä ensimmäistä puolivuotiskauttaan sekä älypuhelimiensa lippulaivaa.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Nokia-merkkiset älypuhelimet tekevät paluuta Suomen markkinoille, nyt Android-käyttöjärjestelmään perustuvina. HMD Global -yhtiön Nokiat tulevat myyntiin Suomessa ensi maanantaista lähtien.

Nykyisin verkkoihin keskittyvä Nokia on lisensoinut nimensä puhelinvalmistusta varten HMD Globalille.

Uusien älypuhelinten markkinointitäkynä on "puhdas" Android-versio, jolloin käyttäjä pääsee itse valitsemaan, mitä sovelluksia hän haluaa käyttää. Monet valmistajat pakkaavat puhelimensa täyteen omia sovelluksiaan ja härpäkkeitään, joiden poistamisesta koituu ylimääräistä vaivaa. Puhdas Android varmistaa myös, että puhelimissa on Googlen uusin käyttöjärjestelmä ja turvapäivitykset.

Puhelinmalleja tulee myyntiin kolme, Nokia 3, 5 ja 6. Näytöt ovat kooltaan 5 ja 5,2 sekä 5,5 -tuumaisia, ja puhelinten hintaluokka on 150–250 euroa.

HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummelan mukaan uusien Android-puhelinten kohderyhmä ovat erityisesti nuoret aikuiset. Nokian vanha kotikenttä on ensimmäinen maa, jossa yhtiö kokeilee älypuhelintensa menekkiä.

– Suomi on ensimmäinen maa Länsi-Euroopassa jossa tuomme nämä markkinoille.

Älypuhelinten lisäksi HMD valmistaa myös peruspuhelimia, mukaan lukien uudisversiota klassikkomalli 3310:stä, joka ehti myyntiin Suomessa ja muualla jo aiemmin.

Lue myös:

Mikä ihmeen HMD? Tällainen on yhtiö, joka alkaa valmistaa Nokian puhelimia

Suomalainen HMD Global julkisti kolme Android-Nokiaa – Myös klassikkoluuri 3310 tekee paluun

HMD julkisti ensimmäisen Nokia-älypuhelimensa