Turun perinteikäs Seurahuone menee täysin uusiksi – remontin hinta yli 10 miljoonaa

Turun Osuuskauppa toteuttaa 1900-luvun alussa rakennetulle Seurahuoneelle täysremontin. TOK suunnittelee myös uutta hotellia Aurajoen rantaan.

matkailu
Hotelli Seurahuone Turussa
Hotelli Seurahuone Turussa, Humalistonkadulla.Eino Kossila / Yle

Vuonna 1928 Turun keskustaan rakennettu hotelli Seurahuone remontoidaan täysin. Turun Osuuskauppa sijoittaa arvotalon kunnostukseen yli kymmenen miljoonaa euroa. Hotelli sulkeutuu asiakkailta syyskuussa.

– Kyseessä on kokonaisuudistus, joka kestää vajaa puolitoista vuotta. Uudistettu hotelli avataan vuoden 2019 alussa, sanoo Turun Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

Suunnittelussa on otettu huomioon arkkitehti Erik Bryggmanin alkuperäissuunnittelu.

Mikko Eskelinen

Remontissa uudistetaan hotellin tekniikka ja ulkokuori. Huoneita hotelliin tulee 140 eli hieman nykyistä enemmän.

– Suunnittelussa on otettu huomioon arkkitehti Erik Bryggmanin alkuperäissuunnittelu. Muun muassa värejä kunnioitetaan, Eskelinen kertoo.

Remontissa muutetaan myös hotellin pääsisäänkäynti Eerikinkadulta Humalistonkadulle.

– Itse asiassa sisäänkäynti palautetaan alkuperäiselle paikalle, Eskelinen muistuttaa.

Hotelli Seurahuone Turussa
Eino Kossila / Yle

Aurajoen rantaan myös uusi hotelli

Turun Osuuskauppa suunnittelee myös toista mittavaa hotellihanketta. Aurajokirantaan Radisson Blu Marina Palace -hotellin viereiselle parkkipaikalle on nousemassa kokonaan uusi hotelli.

– Tämä uusi hotelli ja Radisson ovat erillisiä hotelleja, mutta ne on tarkoitus yhdistää toisiinsa niiden väliin tulevalla kongressitilalla, Mikko Eskelinen kertoo.

Uuteen hotelliin on tulossa noin sata huonetta. Kustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa. Hotellihanke vaatii vielä kaavan ja rakennusluvan.

Uusi hotelli ja Radisson ovat erillisiä hotelleja, mutta ne on tarkoitus yhdistää toisiinsa väliin tulevalla kongressitilalla.

Mikko Eskelinen

Mikko Eskelisen mielestä Turussa on nyt "positiivinen tekemisen meininki". Usean hiljaisen vuoden jälkeen kysyntää on joka taholla. Seurahuoneen remontti ja uuden hotellin rakentaminen ovat TOKin merkittävimmät investoinnit vuosikymmeniin hotellitoimialalla.

– Monet yritykset ovat investoineet Turkuun, ja tänne muuttaa lisää ihmisiä. Nyt näyttää siltä, että hotellitoimialaankin kannattaa investoida.

Havainnekuva Aurajoen rantaan tulevasta uudesta hotellista
TOK rakentaa uuden hotellin Radisson Blu Marina Palacen viereen.Sigge Arkkitehdit / Turun Osuuskauppa