1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. raitioliikenne

Ratikka tuli jo Tampereelle – tosin vain käymään

Keskustorilla vietetään tiistaina ratikkapäivää, jossa tamperelaiset pääsevät muun muassa kokeilemaan, miltä ratikassa istuminen tuntuu.

raitioliikenne
Helsinkiin matkalla oleva uusi ratikka kylässä Tampereen Keskustorilla
Helsinkiin matkalla oleva uusi raitiovaunu on kylässä Tampereen Keskustorilla. Ratikka ei ole ihan yksi yhteen Tampereen tulevien vaunujen kanssa, mutta ratikkatunnelmaan siellä jo pääsee. Matias Väänänen / Yle

Ratikkajuhlinta on jo alkamassa Tampereen Keskustorilla, vaikka tuliterä vaunu seisoo vielä liikkumatta sille tehdyllä puisella jalustalla. Eikä se edes ole vielä tamperelaisten vaunu vaan helsinkiläisten.

Tämä vaunu on matkalla töihin Helsingin kaduille, ja tamperelaiset pääsevät tänään sen sisään tunnelmoimaan tulevaa. Tampereen vaunusta on kuitenkin tulossa ihan omanlaisensa.

Helsingin uusi ratikka kylässä Tampereella, rakennusmiehiä, teatteritalo, vanhakirkko
Matias Väänänen / Yle

Minkä värinen, kuinka pitkä, kulmikas vai pyöreä onkaan tamperelaisten ratikka? Miten kurveissa kallistellaan, miltä pysäkit näyttävät?

Ratikasta voi kysyä ja keskustella tiistai-iltapäivän Ratikkapäivässä Tampereen Keskustorilta kello 14-20.

Helsingin uuri ratikka kylässä Tampereella, Keskustori, raatihuone, siniset liput saloissa
Matias Väänänen / Yle

Jukka Poika esiintyy Ratikkapäivässä kello 17.40 ja 18.20. Tamperelaisille tuttu Simo Frangén esittää ratikka-aiheista stand upia kello 18.10.

Myös pormestari Anna-Kaisa Ikonen käy Keskustorilla tervehtimässä ratikkaa ja siitä kiinnostunutta väkeä.

Helsingin uusi ratikka kylässä Tampereella, jalustaa rakennetaan keskustorille
Matias Väänänen / Yle

Lapset saavat tehdä Ratikkapäivän aikana graffiteja SirkusRakkausPumPumin kanssa. Rakentajat lupaavat, että mahdollisuuksien mukaan näitä lasten teoksia käytetään ratikkatyömaiden koristeena.

Helsingin uusi ratikka kylässä Tampereella, raatihuone, rakennusmiehiä
Matias Väänänen / Yle

Päivän aikana näyttäytyy ensimmäisen kerran myös uusi Ratikka-Nysse. Se starttaa tästä ja kiertää vast'edes ympäri Tamperetta.

Ratikka-Nyssestä ihmiset saavat vastauksia kysymyksiinsä, mitkä asiat ratikan rakentamisessa, reitissä tai yksityiskohdissa sitten askarruttavatkin.

Lue seuraavaksi