1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sotilasvarusteet

Panssarivaunujen pimeänäkö kuntoon Lievestuoreella – 13 miljoonan euron urakka

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan panssarivaunujen pimeätoimintakyvyn kunnostamisen Millogilta.

Sotilasvarusteet
Leopard 2A4 panssarivaunu.
Leopard 2A4.Puolustusvoimat

Puolustusvoimat kunnostaa panssarikalustoaan. Urakka on uskottu Millogille ja sen Laukaan Lievestuoreella sijaitsevalle yksikölle.

Kunnostuksessa uusitaan panssarivaunujen pimeänäkölaitteet. Hankintaan sisältyy MT-LB-, BMP-2M- sekä Leopard 2A4 ja Leopard 2A6 -panssarivaunujen pimeänäkölaitteiden kunnostus ja kunnostukseen liittyvät muutostyöt.

Leopard 2A4 ja 2A6 ovat saksalaisvalmisteisia taistelupanssarivaunuja, jonka päätehtävät ovat toisten panssareiden tuhoaminen ja panssarijääkäreiden taistelun tukeminen.

BMP-2M on Neuvostoliitosta peräisin oleva rynnäkköpanssarivaunu. Sen tehtävinä ovat toisten rynnäkkövaunujen ja hitaiden ilma-alusten tuhoaminen sekä panssarijääkäreiden taistelun tukeminen. Vaunu on uintikykyinen.

MT-LB on kuljetuspanssarivaunu Neuvostoliiton ajalta. Vaunua käytetään erilaisissa tehtävissä taisteluosastoissa, ja se on uintikykyinen.

Kunnostustyöt jakautuvat usealle vuodelle, eivätkä siten tuo uusia työpaikkoja.

Lue seuraavaksi