Katso suora keskustelu Kultarannasta klo 9.30 alkaen: Miten politiikka muuttuu?

Katso suora lähetys tasavallan presidentin kesäpaikalta Naantalista kello 9.30-11.00 klikkaamalla kuvaa. Keskustelijoina ovat muun muassa päätoimittajat.

Politiikan tulevaisuus
Politiikan tulevaisuus

Tasavallan presidentin Kultaranta-keskustelut (siirryt toiseen palveluun) jatkuvat tänään maanantaina Naantalin Kultarannassa.

Kello 9.30 alkaen keskustellaan politiikan tulevaisuudesta uuden mediavaikuttamisen aikakaudella.

Voit katsoa keskustelun suorana klikkaamalla tämän jutun kuvaa tai TV1:ltä.

Keskustelua vetää toimittaja Pekka Ervasti ja keskustelijoina ovat SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm, Perussuomalainen ja Suomen Uutiset -lehtien päätoimittaja Matias Turkkila, Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen ja Turun yliopiston erikoistutkija Mari K. Niemi.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen on mukana keskustelemassa siitä, minkälainen on politiikan tulevaisuus. Keskustelu alkaa kello 9.30. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Tämä keskustelu päättyy noin kello 11.

Keskustelun jälkeen kutsuvieraat pohtivat pienemmissä työryhmissä talouden, yhteiskunnallisen eheyden ja maailmanpolitiikan tulevaisuutta.

Kaksipäiväisten Kultaranta-keskustelujen teemana on tänä vuonna Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tulevaisuus. Tulevaisuutta pohditaan turvalllisuuden, politiikan ja talouden näkökulmasta.

Keskustelut järjestetään viidettä kertaa tasavallan presidentin kesäpaikalla Naantalin Kultarannassa, jonne on kutsuttu noin 100 keskustelijaa. Mukana on esimerkiksi poliitikkoja, virkamiehiä, tutkijoita sekä järjestöjen, elinkeinoelämän ja median edustajia.

Kultaranta-keskustelut on järjestetty kerran kesässä vuodesta 2013 alkaen presidentti Sauli Niinistön aloitteesta. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus järjestetään yhdessä Ulkopoliittisen instituutin (siirryt toiseen palveluun) kanssa.

Nobelisti päätöskeskustelussa

Tänään kello 14.30 alkaen voit seurata Ylen nettisivuilta tai TV1:ltä myös kaksipäiväisen tapahtuman päätöskeskustelua, jossa presidentti Sauli Niinistö ja nobelisti, professori Bengt Holmström pohtivat Suomen lähivuosien haasteita ja etsivät niihin ratkaisuja.

Nobelisti Bengt Holmström keskustelee presidentti Sauli Niinistön kanssa Suomen lähivuosien ja vuosikymmenten haasteista ja niiden ratkaisuista. Kuva: Christian Vuojärvi / Yle

Maanantaina 12.6. näytämme A-studiossa kello 21 alkaen myös presidentti Sauli Niinistön erikoishaastattelun. Haastattelijana on Jan Andersson.