Anna Leppävuori Yle Oulun sisältövastaavaksi – "Haluan tarjota merkityksellistä journalismia katsojille, kuulijoille ja lukijoille"

Uusi sisältövastaava aloittaa tehtävässään heinäkuun alussa.

Lehden toimitus
Anna Leppävuori / Yle Oulu
– Toimittajan tärkein tehtävä on kertoa yleisölle maailmasta ymmärrettävästi.

Anna Leppävuori, 28, ottaa johtaakseen Yle Oulun uutis- ja ajankohtaistoimituksen päivittäisen uutisreagoinnin ja työnjohdon.

Yle Oulun toimitus on Leppävuorelle tuttu paikka. Hän on toiminut kaupungissa aiemmin toimittajana ja verkkojulkaisuista vastanneena toimittajana.

Leppävuori on toiminut muiden muassa toimittajana Yle Kemissä, toimitussihteerinä STT:ssa sekä tällä haavaa Julkisen sanan neuvoston valmistelevana sihteerinä.

– Haluan tarjota mahdollisimman merkityksellistä journalismia katsojille, kuulijoille ja lukijoille. Toimittajan tärkein tehtävä on kertoa yleisölle maailmasta ymmärrettävästi.

Yle Pohjois-Suomen toimitusten päällikkö Aki Karjalainen uskoo vahvasti alueellisen journalismin vetovoimaan myös jatkossa.

– Aluetoiminnan kehittäminen on Ylelle erittäin tärkeää. Koko ajan kehittyvät radiolähetyksemme ovat toiminnan kivijalka. Toiveenamme on, että pystymme alueellisissa tv-uutisissa tulevaisuudessa lähettämään nykyistäkin läheisempiä sisältöjä. Verkko puolestaan mahdollistaa alueemme kiinnostavien ilmiöiden ja henkilöiden tarinoiden leviämisen yli kaikkien rajojen, Karjalainen muistuttaa.

Sisältövastaavana Leppävuori seuraa verkkospesialistin tehtävään siirtyvää Tuomas Hirvosta.