1. yle.fi
  2. Uutiset

Nobelisti ja presidentti pohtivat ratkaisuja Suomen haasteisiin

Katso suora lähetys tasavallan presidentin kesäpaikalta Naantalista kello 14.30-15.30 klikkaamalla kuvaa.

Kultaranta
Sauli Niinistö ja Bengt Holmström.
Sauli Niinistö ja Bengt Holmström.Heikki Saukkomaa, Markku Ulander / Lehtikuva

Tasavallan presidentin Kultaranta-keskustel (siirryt toiseen palveluun)ut huipentuvat tänään iltapäivällä Naantalin Kultarannassa.

Kello 14.30 alkaen talouden nobelisti, professori Bengt Holmström ja presidentti Sauli Niinistö pohtivat Suomen lähivuosien haasteita ja etsivät niihin ratkaisuja. Voit seurata keskustelua netissä klikkaamalla tämän jutun pääkuvaa tai TV1:ltä.

Bengt Holmström
Nobelisti sanoo, että hyviä kysymyksiä ei tule elämässä paljon.Christian Vuojärvi / Yle

Kaksipäiväisten Kultaranta-keskustelujen teemana on tänä vuonna Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tulevaisuus. Tulevaisuutta pohditaan turvalllisuuden, politiikan ja talouden näkökulmasta.

Keskustelut järjestetään viidettä kertaa tasavallan presidentin kesäpaikalla Naantalissa, jonne on kutsuttu noin 100 keskustelijaa. Mukana on esimerkiksi poliitikkoja, virkamiehiä, tutkijoita sekä järjestöjen, elinkeinoelämän ja median edustajia.

Kultaranta-keskustelut on järjestetty kerran kesässä vuodesta 2013 alkaen presidentti Sauli Niinistön aloitteesta. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus järjestetään yhdessä Ulkopoliittisen instituutin (siirryt toiseen palveluun) kanssa.

Tänään A-studiossa kello 21 alkaen aiheena hallituskriisi.

Lue seuraavaksi