Trump Qatarin eristämisestä: Tämä voi olla terrorismin lopun alku

Seitsemän arabimaata on katkaissut diplomaattisuhteet Qatariin, jota ne syyttävät islamististen ääriliikkeiden rahoittamisesta.

Qatar
Donald ja Melania Trump kuningas Salmanin (oikealla) järjestämällä vastaanotolla Riadissa.
Trump tapasi presidenttikautensa ensimmäisellä ulkomaanmatkalla muun muassa Saudi-Arabian kuninkaan Salmanin (oikealla).Saudi Press Agency / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että hänen Lähi-idän matkansa tuottaa jo tulosta terrorismin torjunnan suhteen.

Seitsemän arabimaata on Saudi-Arabian johdolla katkaissut diplomaattisuhteet Qatariin, jota ne syyttävät islamististen ääriliikkeiden tukemisesta sekä ryhtyneet myös muihin toimiin maata vastaan.

Trump tviittaa, että maat lupasivat ottaa tiukan linjan terrorismin rahoittamiseen, ja kaikki viittasi Qatariin. Ehkä tämä on terrorismin kauhujen lopun alku, Trump arvelee.

Pentagon: Ei vaikutusta sotilasoperaatioihin

Yhdysvaltain puolustusministeriö ei usko, että arabimaiden toimilla Qatarin eristämiseksi on mitään vaikutusta Yhdysvaltain sotilaalliseen toimintaan Qatarissa.

Yhdysvaltain alueellinen komentokeskus sijaitsee al-Udeidin lentotukikohdassa Qatarissa.

Tilanteella ei ole ollut vaikutudta operaatioihin Qatarissa eikä lupaan käyttää ilmatilaa, eikä sillä uskota myöhemminkään olevan, Pentagonin tiedottaja Jeff Davis sanoo.

Lähteet: Yle Uutiset, AFP