Herätys: Poliisihallitusta varoitettiin FB-ryhmästä, lapsille palkataan kesähoitajia, paikoin hätyytellään hellelukemia

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
kaksi poliisia
Henrietta Hassinen / Yle

STT: Poliisi varoitti salaisesta FB-ryhmästä kahdesti

Helsingin poliisi on varoittanut ainakin kahteen otteeseen Poliisihallitusta salaisesta Facebook-ryhmästä, kertovat lähteet STT:lle. Molemmilla kerroilla FB-ryhmä rinnastettiin Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion aiheuttamien sotkujen kaltaiseksi uhaksi. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo, että hän selvittää Poliisihallituksen toiminnan asiassa.

Luovia ratkaisuja lomailevien lasten vanhemmille

Lapsiparkki Eterassa.
Pekka Tynell / Yle

Työpaikoilla on keksitty luovia ratkaisuja lasten pitkien kesälomien ja vanhempien työnteon yhdistämiseksi. Äärimmäisenä esimerkkinä ovat työntekijöiden lapsille palkatut kesähoitajat. Moni työnantaja pystyisi helpottamaan lapsiperheiden kesäkuukausia nykyistä enemmän, jos kaikki mahdolliset keinot kaivettaisiin esille, uskoo Väestöliiton erityisasiantuntija Anna Kokko.

Vapaavuori aloittaa Helsingin johdossa

Tänään keskiviikkona valittavat Helsingin uudet apulaispormestarit: Anni Sinnemäki , Pia Pakarinen, Sanna Vesikansa ja Nasima Razmyar.
Kuvassa vasemmalta Anni Sinnemäki , Pia Pakarinen, Sanna Vesikansa ja Nasima Razmyar.Pia Pakarinen

Helsinki saa tänään pormestarin ja neljä apulaispormestaria. Valta Helsingissä naisistuu selvästi, sillä johtoviisikon ainoa mies on pormestari Jan Vapaavuori.

Pormestariuden vuoksi Vapaavuori jättää tehtävänsä Euroopan investointipankissa. Vapaavuoren tilalle valitaan joku muu Suomesta. Helsingin apulaispormestareiksi valitaan kokoomuksen Pia Pakarinen, Anni Sinnemäki ja Sanna Vesikansa vihreistä sekä SDP:n Nasima Razmyar.

Mitä haluaisit tietää Pohjois-Koreasta?

Mika Mäkeläinen kadulla.
Mika Mäkeläinen vieraili viimeksi huhtikuussa Pohjois-Koreassa. Kim Sol Hyang / Yle

Pestinsä vastikään Aasiassa päättänyt Ylen kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen vastaa lounasaikaan kysymyksiin Pohjois-Koreasta. Miten ulkomaisia toimittajia seurattiin Pohjois-Koreassa? Miten tavalliset pohjoiskorealaiset pärjäävät? Livechattia voi seurata Ylen pääsivulla tai Facebookissa Yle Uutisten tililtä.

Lounaassa ja lännessä lähes helle

Iltapäivän sääkartta.

Päivästä on tulossa poutainen ja laajalti myös aurinkoinen, kertoo meteorologi Joonas Koskela. Sää lämpenee entisestään: lounaassa ja lännessä mittari näyttää jo miltei 25:tä astetta. Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa.