1. yle.fi
  2. Uutiset

Toive yhtenäisestä ulkoilureitistä elää Iisalmessa: Paloisvirran uuden alikulun toteuttamismahdollisuus selvitetään

Urakan mahdollinen toteuttamisaikataulu on vielä hämärän peitossa. Uuden alikulun toteuttamiskelpoisuus selvitetään yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa, koska sen rakentaminen voi vaikuttaa Paloisvirran virtaamaolosuhteisiin.

Iisalmi
Sauvakävelijöitä metsätiellä.
Derrick Frilund / Yle

Iisalmen kaupunki aikoo selvittää keskustan ulkoilureittien yhdistämismahdollisuudet. Valtuustoaloitteessa on toivottu, että Kirkonsalmelta alkava, sataman kautta vanhan virastotalon ohi kulkeva ulkoilureitti yhdistettäisiin Paloisvuoren reittiin.

Reittiä varten Virransillan tuntumaan pitäisi rakentaa alikulku, jolloin reitti jatkuisi yhtenäisenä kaupungin ympäri. Talvella se mahdollistaisi rantaladun sekä Sikokallion ja Paloisvuoren latujen yhdistämisen.

Iisalmen kaupunginvaltuusto linjasi tällä viikolla, että hankkeen toteuttamiskelpoisuus selvitetään ELY-keskuksen kanssa, koska alikulun tekeminen voi vaikuttaa Paloisvirran virtaamaolosuhteisiin.

Kaupungilta arvioidaan, että selvitystyö tehdään ensi talvena aikana. Hanke vaatinee myös luvan aluehallintovirastolta, joten sen mahdollista toteuttamisaikataulua ei vielä uskalleta arvioida.

Lue seuraavaksi