1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. FBI

Trump nimitti Christopher Wrayn FBI:n johtoon

Trump erotti edellisen johtajan James Comeyn yllättäen toukokuussa.

FBI
Christopher Wray.
Christopher Wray kuvattuna elokuussa 2004. Stephen Jaffe / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on nimittänyt Christopher A. Wrayn liittovaltion poliisin FBI:n uudeksi johtajaksi.

Trump ilmoitti asiasta Twitterissä.

Wray on valmistunut lakimieheksi maineikkaasta Yalen yliopistosta. Hän on työskennellyt Yhdysvaltojen oikeusministeriössä presidentti George W. Bushin hallinnossa.

Wray toimi apulaisoikeusministerinä ja rikosasioista vastaavan osaston johtajana. Hän johti useita merkittäviä petostutkimuksia, kuten energiayhtiö Enronin tutkintaa.

Wray siirtyy FBI:n johtoon yksityisestä asianajotoimistosta. King & Spalding -asianajotoimistossa Wray on työskennellyt osastolla, jonka tehtäviin on kuulunut muun muassa hallinnon syyniin joutuneiden yritysten puolustaminen.

Sanomalehti New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Wray on Trumpilta turvallinen valinta. Wray on kokenut ja pätevä puolustusasianajaja, jolla on myös poliittista pelisilmää.

Wreyn valinta FBI:n johtajaksi edellyttää vielä Yhdysvaltojen senaatin hyväksynnän.

Presidentti Trump erotti FBI:n johtajan James Comeyn yllättäen kesken kauden toukokuun alussa.

Erottaminen herätti tyrmistystä Yhdysvalloissa, sillä FBI tutkii parhaillaan Trumpin ja Venäjän mahdollisia vaalikampanjan aikaisia kytköksiä. Comey on torstaina kongressin kuultavana.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi