Guns N' Rosesin keikalle odotetaan noin 55 000 ihmistä – parannuksia liikennejärjestelyihin

Guns N' Rosesin Hämeenlinnan keikasta on tulossa megatapahtuma. Suomen kesän suurin rock-keikka: 53 000 lippua on jo myyty.

konsertit
Axl Rose keikalla
Axl Rose ja Guns N' Roses pistivät vipinää Hämeenlinnan kaupunkiin heinäkuussa.Live Nation

Kantolan tapahtumapuiston ensimmäinen iso konsertti vuonna 2015 toi Hämeenlinnaan AC/DC:n ja 55 000 kuulijaa. Viime vuonna Iron Maiden houkutteli paikalle 23 000 ihmistä.

Tänä vuonna päästään AC/DC:n lukuihin, sillä Guns N' Rosesin keikalle odotetaan kuulijoita jälleen 55 000. Järjestelyissä muutoksia on tehty etenkin liikennepuolelle.

– Olosuhteidenkin pakosta on jouduttu miettimään uusia pysäköintialueita, kun Visamäen pelto ei ole enää käytössä, kertoo tapahtuman turvallisuudesta ja liikennejärjestelyistä vastaava Ville Ketonen.

Toinen portti ja takaosan rinne käyttöön

Konserttijärjestäjän, Live Nation Finlandin, organisoimia pysäköintialueita tulee neljä (siirryt toiseen palveluun), joista yksi löytyy Vanajan kirkon läheisyydestä. Muutkin parkkipaikat ovat samalla puolella kaupunkia. Helsingin suunnasta autolla saapuvia on ohjeistettu tulemaan Kantolaan uutta reittiä eli Janakkalan Turengin kautta.

– Toivotaan, että autoilijat tähän ratin takana suostuvat. Sillä järjestelyllä me saadaan paljon ruuhkia pois, uskoo Ketonen.

Autoliikennettä rajoitetaan keikkapäivänä konserttialueen läheisillä teillä.

Toivotaan, että autoilijat tähän ratin takana suostuvat.

Ville Ketonen

Itse tapahtuma-alueelle avataan pääportin lisäksi myös toinen portti, joka palvelee pysäköintialueilta saapuvia konserttivieraita.

Varsinaisella konserttipaikalla uuden portin lisäksi näkyvin muutos on se, että takaosan rinnettä on saatu yleisön käyttöön.

– On toivottu vähän piknik-tyyppistä istuskelualuetta. Toivotaan, että tämä vastaisi vähän siihen tarpeeseen, kertoo Maritta Kettunen Live Nation Finlandista.

Konserttiin liittyvät tärkeät tiedot ja vinkit löytyvät tapahtuman omilta nettisivuilta gnrfinland.fi (siirryt toiseen palveluun).

Kantolan tapahtumapuistossa konsertin valmistelut alkavat jo ennen juhannusta.

Tulossa myös Guns on the Rocks -näyttely

Hotellit ovat Hämeenlinnassa jo täynnä, mutta lisämajoituskapasiteettia on saatu muun muassa aivan konserttialueen naapurista. Tosin silloin pitää ottaa oma teltta, matkailuvaunu tai -auto mukaan.

Teltta- ja caravan-leirintäalue Kantola Event Camping on tarkoitettu pääsääntöisesti konserttiin saapuville. Alueella on noin 30 matkailuvaunu-/autopaikkaa ja noin 300 telttapaikkaa. Lisää majoitusvinkkejä löytyy Visithämeenlinna-sivustolta (siirryt toiseen palveluun).

Myös Hämeenlinnan kaupunki odottaa tulevaa megakonserttia.

– Meille on tulossa Kauppakeskus Linnaan Guns on the Rocks -näyttely, jossa on Guns N' Roses ja Hanoi Rocks -memorabiliaa. Tosi mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia keräilyesineitä, joita voi tulla katsomaan. Näyttely on ilmainen kaikille, hehkuttaa Jonna Piiroinen Linnan Kehityksestä.

– Sen lisäksi me olemme tekemässä torin ympäristöön kaikennäköistä mielenkiintoista tapahtumavieraille, mutta toki myös asukkaille. Tänne voi tulla konserttipäivänä tutustumaan ja viettämään aikaa, viittaa Piiroinen torin suuntaan.