1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Qatar

Turkkilaisyritykset lupaavat auttaa arabimaiden eristämää Qataria

Qatar neuvottelee Turkin ja Iranin kanssa ruoan tuonnista, koska Saudi-Arabia ja useat muut arabimaat ovat katkaisseet kauppasuhteet sen kanssa.

Qatar
Ihmisiä ostoksilla supermarketissa.
Ihmisiä ostoksilla supermarketissa Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Mediatietojen mukaan ihmiset ovat alkaneet ostaa ruokaa varastoon seitsmeän arabimaan boikotin takia. Qatariin tuotava ruoka tulee pääosin Saudi-Arabiasta.STR / EPA

Turkkilaiset vientiyritykset ovat valmiita auttamaan Qataria välttämään ruoka- ja vesipulan arabimaiden boikotin edessä.

Qatarin tärkeät tuontimaat Saudi-Arabia ja Arabiemiirikunnat ovat katkaisseet diplomaatti- ja kauppasuhteet Qatariin, koska syyttävät sitä terrorismin tukemisesta sekä liian läheisistä suhteista Iraniin. Qatar kiistää väitteet.

Turkin vientiyritysten yhteenliittymän johtaja Mehmet Büyükekşi sanoo, että turkkilaisyritykset ovat valmiita täyttämään boikotin jättämän aukon, uutistoimisto Reuters kertoo.

Qatarin hallituksen edustaja kertoo Reutersille, että maa käy Turkin ja Iranin kanssa keskusteluja ruoan ja veden tuonnista.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on puolustanut Qataria sen kiistassa arabinaapureiden kanssa. Erdoğan sanoo pyrkivänsä vaikuttamaan Saudi-Arabiaan ja sen liittolaisiin tilanteen helpottamiseksi.

Lue seuraavaksi