Hyppää sisältöön

Jääkarhunpentu tuonut Ranualle kävijäryntäyksen – rapakkoleikit karhulle vastustamattomia

Noin seitsemän kuukauden ikäisen jääkarhunpennun myötä Ranuan eläinpuistossa odotetaan jopa kaikkien aikojen kävijäennätystä.

Jääkarhunpentu.
Ranuan jääkarhunpennusta on kasvanut vilkas ja rohkea kaveri.

Ranuan eläinpuiston alkukesä on kulunut pienen valkoisen uroskarhun tahdissa. Kautta aikain toinen Suomessa syntynyt ja eloonjäänyt jääkarhunpentu on ehtinyt valloittaa jo tuhansien puistossa vierailijoiden sydämiä.

Tämän vuoden aikana eläinpuistossa on käynyt 15 000 kävijää enemmän verrattuna viime vuoden alkupuoliskoon.

– Odotamme nyt jopa kautta aikain kävijäennätystä. Edellinen ennätys on 153 000 kävijää vuodessa ja ennätys tehtiin kun jääkarhu Ranzo oli pentu. Normaalivuosina kävijöitä on noin 100 000, kertoo toimitusjohtaja Tommi Hinno.

Jopa Venus-emo on innostunut ja villiintynyt vesileikkeihin pennun myötä.

Mia Varanka

Hieman kömpelöstä, tiukasti emon kyljessä taapertaneesta karvapallosta on kasvanut keväisten viikkojen kuluessa leikki-ikäinen pikkukarhu, joka on tutkinut uteliaana kesään heräävää maailmaa.

– Pentu on kyllä rohkea ja vilkas kaveri, joka suhtautuu uteliaasti uusiin asioihin, kertoo eläintenhoitaja Miia Varanka.

Niin kuin kaikkien lasten mielestä, ovat myös rapakkoleikit karhulle vastustamattoman ihania ja se viettääkin paljon aikaa vedessä. 

– Se viihtyy kovasti vedessä. Jopa Venus-emo on innostunut ja villiintynyt vesileikkeihin pennun myötä. Emo näyttää miten tulee sukeltaa ja tehdä kuperkeikkoja. Eli se opettaa pennulle kehon hallintaa, Varanka sanoo.

Kuva: Ranuan eläinpuisto

Ristiäisiä vietetään syyskuussa

Noin seitsemän kuukauden ikäinen pentu on kasvanut nopeasti ja pennun ruokahalu on kova.

– On se aikamoinen jötkäle, arviolta yli 50 kiloinen jo, hymyilee Varanka.

– Pentu syö hyvin ja ruoka-astian nähdessä se kiirehtii paikalle usein ennen emoa. Ruokana tarjotaan muun muassa nautaa, possua, lohta ja vihanneksia, vaihtelevasti isommissa ja pienemmissä erissä. Lisäksi äidin maito on tärkeä osa pennun ravintoa.

Jääkarhunpennulle etsitään vielä nimeä. Eläinpuiston nimikilpailu on avoinna elokuun loppuun asti.

– Nimiehdotuksia on tullut pelkästään netin kautta jo yli 10 000. Pennun ristiäisiä vietetään 3. syyskuuta, kertoo Tommi Hinno.

.
.