Rajavartiolaitos takavarikoi venäläisen huviveneen Lappeenrannassa – operaatio liittyy rikosepäilyyn

Suurikokoisesta huviveneestä vietiin useampi henkilö poliisin kyytiin. Viranomaiset ovat tapauksesta vaitonaisia.

rikostutkimus
Rajavartioston merkki hihassa.
Heikki Haapalainen / Yle

Rajavartiolaitos tutkii Lappeenrannassa törkeää laittoman maahantulon järjestämistä. Tapaukseen liittyy Lappeenrannan satamassa vierasvenelaituriin ankkuroitu 14-metrinen teräsrakenteinen huvivene.

Silminnäkijöiden mukaan viranomaiset tulivat tiistai-iltana laiturille kolmella ajoneuvolla, ja siirsivät venäläisessä rekisterissä olleesta moottoriveneestä poliisin kyytiin kolme miestä ja tietokoneen.

Silminnäkijöiden mukaan yksi poliisiauto jäi rantaan vartioimaan venettä, joka eristettiin poliisin teippauksilla.

Keskiviikkona Lappeenrannan sataman vierasvenelaiturista siirrettiin poliisin ja rajavartiolaitoksen saattelemana iso teräsrakenteinen huvivene Kanavansuun telakalle, missä poliisin teippaukset vaihdettiin rajavartiolaitoksen nauhoihin. Alus on Venäjän rekisterissä, sillä on venäläinen nimi ja siinä on Venäjän lippu.

Rajavartiolaitos vahvistaa huviveneen takavarikoinnin Lappeenrannan satamassa.

– Takavarikoidusta veneestä siirrettiin poliisin kyytiin useampi kuin yksi ihminen, kertoo tutkinnanjohtaja Jan Sundell Rajavartiolaitoksesta.

Hän ei vahvista, että kyseessä olisi sama huvivene, joka keskiviikkona ajettiin Lappeenrannan satamasta Kanavansuun telakalle.

Rikoskomisario Kari Hyyryläinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo poliisin toimineen satamassa Rajavartiolaitoksen yhteistyöviranomaisena.

Esitutkintaa hoitaa Rajavartiolaitos, jolla on myös tiedotusvastuu asiassa. Tutkinnallisista syistä tapauksesta ei haluta kertoa tässä vaiheessa enempää.