Liitohyppääjä kiisi maata kohti superauton nopeudella – saavutti maailmanennätysnopeuden 400 kilometriä tunnissa (video)

Katso brittiläisen liitohyppääjän Fraser Corsanin harjoitushyppy.

Liitopukulento
Liitohyppääjä Fraser Corsan.

Brittiläinen liitohyppääjä Fraser Corsan on rikkonut liitopukulennon maailmanennätysnopeuden, kertoo yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). Corsan teki hyppynsä 10 823 metrin korkeudesta. Se vastaa matkustajakoneen lentokorkeutta.

– Kun hyppäsin koneesta, näin yli 400 kilometrin säteellä. Tunsin itseni aika nöyräksi. Taivas oli tummansininen. Voin nähdä Maapallon kaarevuuden, kertoo Corsan BBC:lle.

Hän saavutti parhaimmillaan 400 kilometrin tuntivauhdin, mikä vastaa Bugattin superauton nopeutta. Mikäli vauhti vahvistetaan, se on uusi maailmanennätys. Hyppy kesti lähes yhdeksän minuuttia.

Corsanin tavoitteena on hypätä vielä korkeammalta, 12 802 metrin korkeudesta. Sillä hän rikkoisi korkeimmalta tehdyn liitohypyn maailmanennätyksen. Hän haluaa myös rikkoa pisimpään kestäneen liitohypyn maailmanennätyksen.

Entinen ilmailun turvainsinööri harjoitteli hyppyään kuukausien ajan ja testasi välineitään. Video näyttää yhden hänen harjoitteluhypyistään.