Miten Suomen jalkapallo saadaan nousuun? Yle ja Aamulehti etsivät vastauksia keskustelutilaisuudessa Tampereella

Tule seuraamaan Ylen ja Aamulehden järjestämää kovatasoista paneelikeskustelua Tampereen Ratinaan sunnuntaina tai katso suorana netistä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Juhani Ojala ja Mehmet Hetemaj pääpallossa.
Juhani Ojala ja Mehmet Hetemaj pääpallossa.AOP

Jalkapallokansa kokoontuu sunnuntaina Ratinaan nauttimaan Huuhkajien pelistä. On siis hyvä hetki pysähtyä miettimään, miksi suomalainen jalkapallo ei nouse kansainväliselle tasolle.

Yle ja Aamulehti järjestävät sunnuntaina avoimen paneelikeskustelun aiheesta. Juuri ennen MM-karsintapeliä järjestettävää keskustelua luotsaavat urheilutoimittaja Kaj Kunnas ja Aamulehden urheilutoimituksen esimies Pekka Aalto.

Keskustelussa pohditaan muun muassa, miksi huiput jäävät puuttumaan, vaikka laji kerää paljon harrastajia.

– Suomi on viimeisen kahden vuoden aikana pelannut 18 maaottelua, joista Suomi on voittanut yhden ja kuusi on päättynyt tasan. Nyt kynnetään syvällä ja kaivataan sytykettä, Kaj Kunnas sanoo.

Kommentoi: #potkuapalloon

Panelisteina ovat Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande, 100 A-maaottelua pelannut Katri Mattsson, pelaaja-agentti Sami Salonen, Ilveksen maalivahti Mika Hilander, maajoukkueen kunniakapteeni Ari Hjelm ja valmentaja Sixten Boström.

– Toivottavasti paikalle tulee myös paljon faneja, jotka kysyy ja räväkästikin ottaa kantaa. Toivon myöskin, että olemme hiukan eri mieltä asioista. Jos aina ollaan samaa mieltä, asiat harvoin paranee, Kunnas sanoo.

Paneeli on jatkoa Ylen ja Aamulehden yhteistyössä järjestämien keskustelujen sarjassa. Yle Tampereen päällikkö Sinikka Tuomi toivoo yleisöltä vinkkejä muista ajankohtaisista keskustelunaiheista.

– Jatkamme keskustelujen viemistä sinne, missä tapahtuu. Keväällä toimme yhteistyössä Aamulehden kanssa puolueiden puheenjohtajat Koskikeskukseen kuntavaalitentiin, nyt on kesän ja jalkapallon vuoro. Otamme mielellämme vastaan myös ehdotuksia aiheista ja paikoista keskusteluille, sillä näitä tulee lisää, hän sanoo.

Keskustelu järjestetään Tampereen Ratinassa, ravintolalaiva Laiturissa (Ratinan rantatie) sunnuntaina 11. kesäkuuta kello 15.30-17.00.

Tule paikalle ja kerro, mitä mieltä olet tai kommentoi somessa tunnisteella #potkuapalloon. Keskustelua voit katsoa myös suorana netissä osoitteissa areena.yle.fi ja aamulehti.fi (siirryt toiseen palveluun).