1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Maksukortin tunnusluku

Tunnuslukujen urkkijoita edelleen liikkeellä Pohjanmaalla

Valepoliisit yrittävät saada puhelimitse tietoonsa ihmisten pankkitunnuksia. Viimeksi niitä haviteltiin Alavudella ja Alajärvellä.

Poliisi ei koskaan kysele pankkitunnuksia eikä pin-koodeja, ei puhelimitse eikä muutenkaan, muistuttaa Pohjanmaan poliisi. Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Valepoliisit yrittävät edelleen kalastella myös pohjalaisten pankkitunnuksia. Uusimmat huijausyritykset sattuivat viime viikonloppuna Alavudella ja Alajärvellä.

Tämän vuoden aikana huijausyrityksiä on Pohjanmaalla ollut parikymmentä. Huijarit ovat onnistuneet myös saamaan rahaa sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin.

– Kyllä niitä jatkuvasti poliisin tietoon tulee, vahvistaa rikoskomisario Jari-Matti Marttala Pohjanmaan poliisista.

Poliisin näkyvä tiedottaminen on kuitenkin aiheuttanut sen, että nyt huijausyritykset jäävät jo yrityksiksi. Marttala kuitenkin muistuttaa tekemään rikosilmoituksen kaikista tunnuslukujen urkkijoista.

– Tutkinnassa on tällä hetkellä muutamia, joissa on saatu rahaakin haltuun. Viime aikoina tulleet ovat jääneet yrityksiksi.

Mikäli tunnuksiaan on antanut ulkopuoliselle henkilölle, on tärkeää sulkea pankkitili nopeasti, poliisi muistuttaa.

Poliisista muistutetaan myös edelleen, ettei poliisi kysy kenenkään tunnuslukuja puhelimitse eikä missään muussakaan tilanteessa.