Kriisinhallintakeskuksen siirtosuunnitelmille tyrmäys Savo-Karjalan kansanedustajilta

Kriisinhallintakeskuksen asemaa ja tehtäviä tarkastellut selvitysryhmä esittää, että keskus siirretään Kuopiosta pääkaupunkiseudulle.

Kotimaa
Markku Eestilä.
Sakari Partanen / Yle

Savo-Karjalan kansanedustajat ovat tyrmistyneitä sisäministeriön selvitysryhmän esityksestä siirtää kriisinhallintakeskus Kuopiosta pääkaupunkiseudulle. Kannanotossaan kansanedustajat edellyttävät asian käsittelyä alueellistamisen koordinaatioryhmässä ennen lopullista päätöstä keskuksen siirtämisestä.

– Edellytämme myös asian perusteellista selvittämistä ja kestäviä perusteluita toimivan organisaation hajottamisesta Pelastusopiston yhteydestä pois, kansanedustajien allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan.

Esityksen ovat allekirjoittaneet muun muassa Markku Eestilä (kok.), Sari Essayah (kd.), Krista Mikkonen (vihr.), Seppo Kääriäinen (kesk.), Kimmo Kivelä (ps.) ja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.).

Kokoomuksen Markku Eestilä on huolissaan toimintojen keskittämisestä maakunnista pääkaupunkiseudulle.

– Siinä häviää elinvoimaa monesta osasta Suomea. Aina, jos pala palalta lähtee pikkuhiljaa, niin se johtaa ikävään aluekehitykseen, Eestilä sanoo.

Myös esimerkiksi Kuopiossa sijaitsevan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean sijainnista on ollut vuosia kiistaa.

– En itse hyväksy tätä kehitystä eikä hyväksy Savo-Karjalan kansanedustajatkaan. Tämä on niin iso periaatteellinen kysymys, että tässä on heti ruvettava panemaan vastahankaan, Eestilä sanoo painokkaasti.