Hyppää sisältöön

Erotettu FBI-pomo: Trump on mustamaalannut minua ja liittovaltion poliisia

James Comey teki muistiinpanoja tapaamisistaan Trumpin kanssa, koska pelkäsi presidentin valehtelevan keskustelujen sisällöstä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey tapasivat Valkoisessa talossa tammikuussa 2017. Kuva: Rex / AOP

Senaatin tiedustelukomitean kuulusteltavana oleva entinen liittovaltion poliisin johtaja James Comey syytti tilaisuuden alussa presidentti Donald Trumpin hallintoa mustamaalaamisesta.

Erotettu FBI-johtaja sanoi, että Trumpin hallinto on levittänyt valheita hänestä ja liittovaltion poliisista. Comey kiisti, että FBI olisi ollut sekasorrossa.

Comey kertoi tehneensä muistiinpanoja tapaamisistaan Trumpin kanssa, koska epäili, että Trump voi valehdella tapaamisten sisällöstä.

Senaatin tiedustelukomitea selvittää presidentti Donald Trumpin vaalikoneiston mahdollisia Venäjä-yhteyksiä. 

James Comey kertoi olevansa vakuuttunut siitä, että Venäjä sekaantui Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Hän sanoi kuitenkin olevansa varma, ettei presidentinvaaleissa annettuja ääniä vääristelty.

Comey sanoi hämmentyneensä, kun kävi ilmi, että hänet oli erotettu FBI:n Venäjä-tutkimuksen vuoksi. Vaihtuvat selitykset erottamisesta hämmensivät häntä.

Comey kertoi haluavansa vakuuttaa amerikkalaiset siitä, että FBI on rehellinen, vahva ja riippumaton.

Comey on sanonut, että Trump vaati häneltä uskollisuutta ja Valkoisen talon entisen turvallisuusasiantuntijan Michael Flynnin Venäjä-yhteyksiä koskevan tutkinnan lopettamista.

.
.