Saariselällä jatkettiin laskettelukautta kesälämpimillä

Kylmä kevät on pitänyt Lapin laskettelukeskukset lumisina poikkeuksellisen pitkään. Inarin Saariselällä avattiin tänään rinteet uudelleen vielä kolmeksi päiväksi.

Saariselkä
Uutisvideot: Saariselällä lasketellaan kesäkuussa - shortseissa ja teepaidassa
Uutisvideot: Saariselällä lasketellaan kesäkuussa - shortseissa ja teepaidassa

Sadat shortseihin ja t-paitoihin pukeutuneet laskettelijat ovat viilettäneet tänään alas Saariselän rinteitä.

Hiihtokeskus päätti avata neljä pohjoisrinnettä kolmeksi päiväksi, kun lunta oli kylmän kevään jäljiltä vielä jopa puoli metriä.

Lappiin lehahtanut lämpöaalto on kuitenkin yllättäen nostanut lämpöasteet hellerajan tuntumaan ja kesälomilta takaisin kutsutuilla rinnetyöntekijöillä on riittänyt tekemistä rinteiden pitämisessä laskettelukunnossa. Hissin tuntumassa sohjoista lunta on kovetettu suolalla.

– Tottakai pälvet leviävät nyt ja joudutaan vähän käsityönä paikkaamaan, siirtämään lunta suksien alle. Uskon että lauantaihin asti pystytään laskettelemaan niin kuin on ilmoitettu, sanoo Ski Saariselän toimitusjohtaja Jarmo Katajamaa.

Saariselkä avasi neljän hissit puoliltapäivin. Fanni Katajamaa otti varaslähdön aamupäivällä ja aikoo olla rinteessä lauantaihin saakka.

– Kyllä todellakin, kaikki päivät kun on auki niin käyn laskemassa. Ihan mahtavaa, vähän helpottaa tuota tuskaa, että ei tarvii niin äkkiseltään lopettaa laskemista.