CNN:n lähteet: Comeyn mukaan Sessions saattoi tavata Venäjän suurlähettilään kolmannen kerran

Senaatin tiedustelukomitea grillasi entistä FBI-johtajaa runsaat kaksi ja puoli tuntia julkisesti, jonka jälkeen kuuleminen siirrettiin suljettujen ovien taakse.

Jeff Sessions. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Liittovaltion poliisin FBI:n entinen johtaja James Comey on kertonut senaattoreille suljettujen ovien takana, että oikeusministeri Jeff Sessions on saattanut tavata Venäjän suurlähettilään kolmannen kerran. Asiasta kertoo uutiskanava CNN lähteisiinsä perustuen.

Lähteiden mukaan on kuitenkin mahdollista, että myös Venäjän suurlähettiläs Sergei Kisljak on liioitellut tapaamisten määrää.

CNN on aiemmin kertonut, että sen tietojen mukaan Yhdysvaltain kongressi tutkii, tapasivatko Sessions ja Kisljak toisensa vielä kolmannen kerran presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan aikana.

Senaatin tiedustelukomitea ja FBI selvittävät parhaillaan Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-yhteyksiä.

Comey todisti torstaina tiedustelukomitealle muun muassa Trumpin mahdollisista painostusyrityksistä. Komitea grillasi Comeyta runsaat kaksi ja puoli tuntia julkisesti, jonka jälkeen kuuleminen siirrettiin suljettujen ovien taakse.

Tammikuussa paljastui, että Trumpin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Michael Flynn oli ollut yhteydessä Kisljakiin. Helmikuun puolivälissä paine kävi asian ensin kiistäneelle Flynnille liian kovaksi ja hän erosi.