1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jätteet

The Voice of Finlandista tuttu Antti Railio esiintyy kaatopaikalla – "Uutuuden haisua keikkailuun"

Kierrätystietoutta jakava jätteiden yö levittäytyy kaatopaikoille Joensuussa, Oulussa, Kajaanissa, Raumalla ja Saarijärvellä.

jätteet
Antti Railio kaatopaikalla.
Heikki Haapalainen / Yle

Laulukilpailu The Voice of Finlandin vuonna 2013 voittanut Antti Railio ei säikähdä erilaista esiintymispaikkaa. Railio nousee Joensuussa lauteille Jätteiden yössä perjantaina 9. kesäkuuta.

– Kun ollaan kaatopaikalla, tuohan se uutuuden haisua keikkailuun.

Ilmainen jätteiden yö (siirryt toiseen palveluun) levittäytyy kaikkiaan viidelle kaatopaikalle Joensuussa, Oulussa, Kajaanissa, Raumalla ja Saarijärvellä. Ohjelmassa on myöhään yöhön paikkakunnasta riippuen muun muassa kasvomaalausta, hävikkiruuan maistelua, suunnistusta ja sohvanpurkukisaa.

Esimerkiksi Joensuussa yleisöä kuljetetaan kaatopaikalle bussikyydeillä.

Syömäkelpoista ruokaa roskiin jopa 500 miljoonaa kiloa

Tempauksen tavoitteena on vähentää ruokahävikin määrää ja säästää samalla rahaa, kerrotaan kuntien jätelaitosten valtakunnallisesta yhdistyksestä. Suomessa päätyy vuosittain syömäkelpoista ruokaa biojätteenä roskiin 400–500 miljoonaa kiloa.

Kuntien jätelaitokset hoitavat 5,3 miljoonan suomalaisen jätteet ja ovat avainasemassa Suomen kiertotalouden edistämisessä.

– Nyt ollaan hyvällä asialla. Muutenhan maailma hukkuu paskaan, toteaa kaatopaikka-stagelle nouseva muusikko Antti Railio.

Lue seuraavaksi